0 kommentarer

Svøm med dem som drukner af Lars Mytting

af d. 16. september 2015
Info
 
Sideantal

443

Udgivet

2015

ISBN

978-87-638-3894-8

Originaltitel

Svøm med dem som drukner (norsk)

Udgave

1. udgave

 

Pragtfuld, medrivende roman skrevet af en generøs nordmand, der bare vil sine læsere det bedste.

Edvard vokser op hos sine bedsteforældre på en isoleret gård i de norske fjelde. Her er han med årene blevet en dygtig kartoffel- og fåreavler, men også lidt af en særling. En dag maler nogen i bygden et nazitegn på bedstefarens velholdte, gamle Mercedes, og dagen efter dør den gamle mand.

Det bliver startskuddet til en vild jagt på slægtens brogede fortid. Bedstefaren, der tjente i den tyske hær under 2. verdenskrig. Dennes bror, der vist nok forsvandt på Shetlandsøerne. Edvards mor og far, der i 1971 omkom på mystisk vis tæt på en slagmark fra 1. verdenskrig. Og Edvard selv, der var sporløst forsvundet i fire dage og blev fundet over 100 km borte.

Edvards færd fører ham i armene på to skønne og meget forskellige kvinder. Pludselig indser han, at det ikke kun er slægtens historie, han er på jagt efter, men også en hemmelig og yderst værdifuld arv. Fra Norge går turen til de vindomsuste Shetlandsøer og videre til de tidligere krigsskuepladser nær Somme i Frankrig.

Hele vejen er der gemt spor fra en fjern fortid, som kun lader sig finde og afkode, hvis den søgende bruger al sin kløgt og tillige har et åbent sind. Efterhånden tegner sig konturerne af en indædt fejde, som ikke begrænser sig til familien, men også involverer en britisk overklasseslægt med sine helt egne motiver.

I Norge solgte Lars Myttings “Svøm med dem som drukner” over 100.000 eksemplarer. I Danmark har bogen fået lunkne anmeldelser, hvilket for mig er ubegribeligt. Måske er man skabsnordmand?

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

 

Bedømmelse
Karakter