0 kommentarer

Fra blokken af Jonas T. Bengtsson

af d. 22. november 2020
Info
 
Sideantal

302

Udgivet

2020

ISBN

978-87-400-5481-1

Originaltitel

Fra blokken

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

”Fra blokken” er en velkomponeret roman skrevet af en af landets bedste forfattere, Jonas T. Bengtsson, der også har bedrevet mesterværker som f.eks. ”Submarino”, der også er blevet filmatiseret.

I Københavns Nordvest-kvarter ligger en boligblok, der nok kan betegnes som et socialrealistisk boligkompleks. Boliger for arbejderklassen og underklassen midt i dette københavnske arbejderkvarter. I denne betonblok vokser Danny, Malik og Christian op som bedste venner.

Som de vokser op går de i hver deres retning. Christian bliver politibetjent og bor i en villa i Kastrup sammen med sin kone og børn. Malik læser til tandlæge og hjælper til i sin fars restaurant, der kører på pumperne mens Danny er den i vennegruppen, der ikke er kommet meget videre i teksten da han er blevet kriminel og ved bogens begyndelse sidder inde på 6 år efter en voldsdom, hvor nogen kaldte hans ven Malik for ”sorte svin” eller noget i den dur.

En dag prøveløslades Danny – til sin egen og alle andres højlydte undren. Han er dog glad for, at være ude i det fri fordi hans ven Malik er forsvundet og Danny sætter alt ind for at finde ud af hvad der er sket med Malik.

Det er i al sin korthed det, som denne roman handler om. Venskabet mellem tre drenge, der nu er voksne mænd og Dannys forsøg på, at finde ud af hvad der er sket med Malik.

Det er ikke småting, der sker i denne roman i forsøget på at finde ud af hvad der skete med Malik: Danny indleder et forhold til en kvinde med dårlige tænder, som en anden anmelder har skrevet, så har denne kvinde en dobbeltrolle i romanen. Derudover er der et hæsblæsende antal hændelser, som man umuligt har plads til at skrive om i en anmeldelse, der er blot det at sige, at du bestemt bør læse denne bog, den er aldeles fremragende.

”Fra blokken” er, som nævnt, hæsblæsende og velskrevet roman, der på mange måder er en helt klassisk Jonas T. Bengtsson-bog, dette absolut positivt ment, for manden er en glimrende forfatter.

Venskabet mellem de tre rødder er godt beskrevet og især beskrivelserne af Danny hæver sig en del over middel. I det hele taget er det en roman, der på fineste vis portrætterer et miljø, der vel ligger fjernt for de fleste, men som man alligevel får indblik i ved at læse denne bog.

Rigtig spændende, velskrevet og overbevisende roman på alle leder og kanter. Underholdende og en bog med smæk for skillingen – har du ikke købt bogen skal du bestemt ønske dig den i julegave.

Dette er en af årets bedste bøger.

 

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter