NYESTE
Født:
1976, Danmark
Fotograf:
Robin Skjoldborg

Jonas T. Bengtsson

Født på Riget, København, Danmark. Opvokset i Brønshøj. Bor i København.

Læs mere på forfatterweb.

Bibliografi

2005  Aminas breve

2007  Submarino

2011  Et eventyr

2017  Sus

2020  Fra blokken

 

Fra blokken af Jonas T. Bengtsson

af newyorkcitygirld. 22. november 2020
”Fra blokken” er en velkomponeret roman skrevet af en af landets bedste forfattere, Jonas T. Bengtsson, der også har bedrevet mesterværker som f.eks. ”Submarino”, der også er blevet filmatiseret. I Københavns Nordvest-kvarter ligger en boligblok, der nok kan betegnes som et socialrealistisk boligkompleks. Boliger for arbejderklassen og underklassen midt i dette københavnske arbejderkvarter. I denne […]

Fra blokken af Jonas T. Bengtsson

af nordstrandend. 22. november 2020
Det er mit første bekendtskab med Jonas T. Bengtsson – og sikke et. Han skriver aldeles fremragende, og jeg følte mig godt underholdt fra første til sidste side. Og det selvom det miljø, som bogen foregår i, er langt fra mit leverpostej-middelklasse-liv. Bogen har tre hovedpersoner: Danny, Malik og Christian, der er vokset op i […]

Fra blokken af Jonas T. Bengtsson

af Christian Møgeltoftd. 18. oktober 2020
Jonas T. Bengtssons nye roman “Fra blokken” er et velkomponeret kammerspil for tre personer. Herudover medvirker nogle få andre aktører, blandt andet en smuk pige med grimme tænder (i en dobbeltrolle), en hårdkogt bandeleder med bløde sider; og Ivertssen, en snu gammel strømer med skjulte dagsordener. ”Fra blokken” er Tarantino light. Tænk på monsterhittet “Reservoir […]

Sus af Jonas T. Bengtsson

af newyorkcitygirld. 25. juni 2017
Tidligere i 2017 udgav Jonas T. Bengtsson sin 4 bog, en roman, der har fået titlen ”Sus”. Bengtsson er i min optik en af landets bedste, nulevende forfattere, og det var derfor med temmelig høje forventninger, at jeg gik i gang med at læse om Sus. Endnu engang har forfatteren begået en perle af en […]

Et eventyr af Jonas T. Bengtsson

af newyorkcitygirld. 30. november 2014
En 6-årig dreng flakker rundt sammen med sin far, der er højt begavet, men samtidig også er psykisk ustabil, hvilket man bl.a. finder ud af ved, at faderen lider af voldsomme mareridt. Palme bliver skudt i Sverige, hvilket interesserer faderen umådeligt meget. Danmark, slut 80’erne. Peter og far er uden yderligere forklaring rejst hjem til […]

Et eventyr af Jonas T. Bengtsson

af Vibeke Holm Andersend. 16. november 2011
Vi møder bogens hovedperson, drengen, første gang 1986, hvor han er 6 år. Han bor alene med sin far, og de ser ikke andre familiemedlemmer – hverken en mor, bedsteforældre eller andre, der er kun de to, som vi følger frem til 1989. De flytter ofte, faren arbejder hist og her uden ansættelseskontrakt og får […]