0 kommentarer

“… for frihed og ære” : Sophie Scholls korte liv af Hermann Vinke

af d. 6. maj 2009
Info
 
Sideantal

143

Udgivet

1983

ISBN

87-553-1176-8

Originaltitel

Das kurze Leben der Sophie Scholl

Udgave

1.udgave

 

Bogen beskriver den tyske modstandsaktivist Sophie Scholls vej og tilgang til den hemmelige modstandsgruppe “Den hvide rose” som var en gruppe der var aktive modstandere af det tyske styre, og Nazizmen i det hele taget. I bogen finder man nervepirrende sektioner, hvor “Den hvide roses” opgør og interaktioner mod Gestapo, SS og SA bliver beskrevet så uhyggen kribler én langt ned af ryggen.

Bogen er en biografi af Sophie Scholl, og størstedelen af den er beskrevet i interviews med hendes søster Inge Aicher-Scholl, der levende genfortæller hændelserne der førte til Sophie Scholls, broren Hans Scholl og en af deres nærmeste aktivist venner Christoph Probsts død ved halshugning.

Bogen er vidunderlig let at læse, da den ene sides spænding overgås af den næste. Og den får også én til at tænke over hvordan man selv -i samme situation-ville reagere mod styret.

Bogen får 4 stjerner da den næsten udelukkende er fortalt ud fra Sophie Scholls synspunkt og ikke så meget ud fra grundlæggeren af modstandsgruppen, Hans Scholl.

Rigtig god fornøjelse:-)

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter