0 kommentarer

Fjenden i os selv af Jan Guillou

af d. 25. marts 2011
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

438

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7053-095-8

Originaltitel

Fienden inom oss

 

Er det terrorister der skaber terrorlovgivning, eller er det lovgivningen der skaber terrorister? Det er spørgsmålet Jan Guillou tager op i romanen ”Fjenden i os selv”.

Sikkerhedspolitiet slår til midt om natten, og fører en række personer væk fra deres familier i en forstad til Stockholm. De bliver anklaget for terrorisme, og sagen bliver slået stort op i medierne. Det viser sig ret hurtigt, at afhøringerne af de anklagede ikke fører til noget, og historien i medierne går i tomgang.

Afhøringsekspert og politiinspektør Ewa Johnsén-Tanguy fra bagmandspolitiet, bliver overflyttet til sikkerhedspolitiet, og skal forestå afhøringerne af de fængslede. Heller ikke det fører ret meget med sig.

Det er en interessant tanke der ligger til grund for romanen, og man er da heller ikke på noget tidspunkt i tvivl om hvor Jan Guillou har sin sympati. Historien er for så vidt velskrevet, selv om der ikke er tale om stor kunst som sådan. Men historien er spændende, og flytter sig hele tiden. Der er ikke noget tidspunkt, hvor der ikke sker noget, og bogen kan til tider være vanskelig at lægge fra sig.

Det er mit første møde med Jan Guillou, og sandsynligvis også det sidste, for jeg må nok bryde sammen og tilstå, at jeg aldrig bliver den store Guillou læser. Så spændende var det heller ikke.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter