0 kommentarer

Genesis af Karin Slaughter

af d. 25. marts 2011
Info
 
Sideantal

542

Udgivet

2010

ISBN

978-1-84605-203-3, 978-1-84605-202-6

Originaltitel

Genesis (amerikansk)

 

I Atlanta er et midaldrende ægtepar er på vej hjem fra en fest hos deres søn og svigerdatter, da der pludselig løber noget ud foran deres bil. De tror, de har ramt et rådyr, men da de stiger ud af bilen viser det sig, at det er en ung nøgen kvinde.

Ved ankomsten til hospitalet viser det sig, at kvinden er meget værre tilredt end mødet med bilen berettiger til. Hun er blind (har fået stukket nåle gennem øjnene), er udsultet og mishandlet – og sandsynligvis er hun løbet ud foran bilen på flugt fra sit helvede.

Ved en nærmere undersøgelse af stedet omkring ulykken finder politiet endnu en udsultet, mishandlet kvinde – denne gang hængende død i et træ nær vejen. Ikke langt derfra finder man en udgravet underjordisk hule fyldt med torturinstrumenter og med klare tegn på, at to kvinder har været holdt fanget det.

Special Agent Will Trent og hans partner Faith Mitchell kommer på sagen, og snart forsvinder en tredje kvinde, og det tyder på, at gerningsmanden har fundet sit tredje offer. Og mere uhyggeligt endnu, ofrene synes ikke at være tilfældigt udvalgt.

Sammen med lægen Sara Linton, der arbejder på det hospital, hvor den første kvinde er blevet indbragt, optrævles en grufuld historie om fanatisme og ondskabsfuldhed af uanede dimensioner.

Spændingen holdes til det sidste, hvor den uhyggelige sammenhæng præsenteres.

Karin Slaughter er kendt for et godt gys og en smuk personkarakteristik af bogens medvirkede – både de gode og de onde.

 

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter