0 kommentarer

Fjendeland af Conn Iggulden

af d. 22. marts 2009
Info
 
Sideantal

416

Udgivet

2008

ISBN

978-87-02-05785-0

Originaltitel

Lords of the Bow

 

Med de forenede stammer bag sig og en del gamle fjendskaber gjort op, flytter Djengis nu blikket fra Mongoliets stepper og raids i tatarernes land til det store kinesiske rige. Uvante som stammerne er med andet end nomadelivsførslen, følger kærrerne med jurter efter den enorme hærs fremmarch, selv over Gobiørkenens brændende sand, hvor vand bliver en sjældenhed.

På vej over det kinesiske imperium støder Djengis på praktisk taget uindtagelige byer af sten, nye oplevelser med diplomater, voldsomme kampe og problemer med at være Khan for verdens største stamme. Temuge og Khasar kommer på en længere rejse med en livsfarlig smugler og Jochi og Chagatai bliver, som Djengis’s børn, meget klare over de roller de har hver især i familien.

Hele rejsen over det kinesiske territorium bliver fyldt med nyopdagelser og det er rigtigt godt beskrevet af forfatteren. For når en mongolsk stammekriger kommer til storslåede byer opstår der utvivlsomt undren, frygt og tvivl, som er fanget rigtigt godt i fjendeland.

En ting jeg godt kan lide ved denne serie, er at forfatteren slutter hver bog med en historisk note som opklarer et par ting og sager for læseren. For eks. hvad der var grunden til, at Jochi blev behandlet som han gjorde, og hvordan mongolerne indtog nogle af verdens mest uindtagelige områder.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter