0 kommentarer

Gjort bedre før af Rune T. Kidde

af d. 22. marts 2009
Info
 
Sideantal

32

Udgivet

1983

ISBN

87-88261-07-7

 

”Gjort bedre før” er en digtsamling, der udmærker sig ved at være skrevet med forfatterens egen let læselige håndskrift. I forhold til andre digtsamlinger er den derfor lige en tand foran når det kommer til præsentationen. Jeg er ikke stor kender af digte, (derimod trofast tilhænger af Kidde), men jeg må erklære mig helt enig med forfatteren, der på bagsiden siger: ‘GJORT BEDRE FØR er for mig en lille, rund ting, som jeg godt vil være bekendt. Jeg har nydt at sætte den sammen og håber, at der ihvertfald er noget i, som andre vil nyde at læse’.
Kiddes store styrke er, at han aldrig er bange for at gøre tingene på sin egen måde. Stilen er som altid hos Kidde meget direkte og krasbørstig, men faktisk formår han at være blid. Digtet om Kiddes gamle udslidte sko, der netop er faldet fra hinanden og således har nået deres pensionsalder, emmer af kærlighed. Genialt at få et kærlighedsdigt ud af et par sko.
Der er let genkendelige og meget menneskelige betragtninger omkring parforholdet, ofte præsenteret i et ‘samtale’-sprog a la: ‘Ibens mor siger jeg ikke egner mig til at bo sammen med nogen’. Hvilket netop gør at det ikke bliver klistret eller pompøst.
Der er rigtigt gode digte her, men som titlen indirekte siger, er der ligeledes nogen knap så interessante digte imellem.
”Gjort bedre før” kan anbefales på trods af det lidt slingrende fokus og niveau, for digtene er vitterligt anderledes. Du bliver ikke skuffet, blot du husker at det er gjort bedre før.

”GJORT BEDRE FØR OG IGEN…

TING GJORT ENGANG
VIL BLI´ GJORT ENGANG IGEN
FOR TIDEN ER EN ELSKER
OG VIDEN ER EN VEN

FRIHED OG FRED
ER AT FØLE FØR MAN DØR
AT ALT – SELV DET BEDSTE
ER GJORT BEDRE FØR

FRIHED OG FRED
– SIGER ELSKER TIL VEN –
ER OGSÅ AT DET BEDSTE
BLI’R GJORT BEDRE
IGEN”

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter