0 kommentarer

Færgemandens skat – Charons sølv 1 af Lasse Bo Andersen

af d. 1. oktober 2019
Info
 
Sideantal

66

Udgivet

2019

ISBN

9788797083765

Udgave

1. udgave

 

Så er der kommet endnu tre binds serie på gaden af Lasse Bo Andersen. Denne gang meget inspireret af den gamle græske mytologi.

Carls morfar er død, så Carl er med sin mor inde på plejecenteret for at sige farvel. På et tidspunkt hvor Carl er alene med sin morfar, tager han fat i Carl og beder ham om hjælp. Færgemandens sølv er blevet stjålet, og hvis ikke det bliver bragt tilbage, får det fatale følger. Carl tør ikke fortælle det til sin mor, men i stedet betror han sig til sin bedste ven Malthe, og sammen vil de finde sølvet og hjælpe morfar…..men når de det i tide?

Målgruppen er de 10 – 12 årige og bogen har et lix på 22, den er velskrevet og med en underlæggende spænding, så man hele tiden sidder og venter på hvad der nu vil ske. Personligt finder jeg at det er ret genialt at tage afsæt i den græske mytologi og sagnet om færgemanden Charon, der sejlede de dødes ånder over floden Styx til dødsriget Hades. Den græske mytologi er, lige som den nordiske, fyldt med gode historier, det at blive præsenteret for en flig af dette skatkammer, tænker jeg kan give inspiration til at læse mere om mytologien. Det er en god historie som fungere fint som højtlæsning til de lidt yngre, og hos os gav den en god samtale om døden.

Nu kan skal vi bare igang med den næste bog i serien…De dødes skygger.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter