0 kommentarer

Et lille skridt på vejen af Jenny Fagerlund

af d. 10. juni 2020
Info
 
Sideantal

238

Udgivet

2020

ISBN

978-87-93834-68-2

Originaltitel

Ett litet steg på vägen
oversætter: Rane Rørdam Knudsen

Udgave

1. udgave

 

Da Stella bliver kaldt til samtale på sin søn Felix’ skole og får at vide, at der er problemer med Felix’ adfærd i skolen, bliver hun rystet. Da det antydes, at han nok har en diagnose og bør udredes, bliver hun fortvivlet. Felix er 7 år, og indtil han startede i skole, var han en glad dreng, men hun er godt klar over, at han ikke trives i skolen. Han nægter dog at fortælle hende, hvad der er galt, men det er hårdt at aflevere ham i skolen, når han er ked af det.

Stella arbejder på et rejsebureau, chefen er en ældre mand, som lidt har mistet følingen med, hvad kunderne efterspørger, så firmaet hyrer en konsulent, der skal stramme op om konceptet og samtidigt effektivisere. En af ideerne er, at firmaet i højere grad skal satse på Norden. Stella bliver bedt om at tage til et hotel i Fröliden i en uge for at anmelde en måske kommende samarbejdspartner. Hun er bange for at miste sit job, hvis hun siger nej, og da hun får at vide, at hun kan tage Felix med, tager hun afsted. Det er et afbræk fra problemerne i skolen, og vil være godt for Felix, måske få ham til at åbne sig og fortælle, hvad der foregår.

Det er en hyggelig, hurtigt og let læst ’feel-good-bog’ med elementer af romantik, problemer, nogle mystiske hændelser og en mor, der kæmper for sin søns trivsel. Selv om bogen er hyggelig er der også alvorlige emner i bogen, serveret på en let måde – et barns trivsel, mobning og en mors angst for, at der er noget i vejen med hendes lille søn.

Hvis du vil læse en bog, som er letfordøjelig, tager alvorlige emnet op uden at være tung, er sød uden at være ’pladderromantisk’ – kan jeg anbefale denne lille bog.

 

Anmeldereksemplar

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter