0 kommentarer

Et hjem i Mørke af Katrine Grünfeld

af d. 26. august 2012
Info
 
Sideantal

136

Udgivet

2012

ISBN

978-87-02-12128-5

 

Pelle (Pernille) og Mos (Mogens Thomas) flytter fra København til den lille by Mørke i Jylland, hvor Mos har arvet et hus efter sin far, som han ikke har haft den store kontakt med i voksen årene.

Mos drømmer om børn og grillsammenkomster med naboerne i haven, mens han sætter huset i stand med et nyt samtalekøkken. Pelle derimod ved ikke helt, hvad hun vil. Hun står ofte udenfor begivenhederne og kigger ind på de andres ageren og forsøger at gøre det forventede. Hun drømmer om at rejse, og ville ønske at Mos havde større fødder – og så sætter hun sig ind i skabet, når verden bliver for meget.

Katrine Grünfeld er altid interessant at læse. Siden debuten “Mindre pletter” i 2008, har hun dissekeret polerede parforhold og familielivet i al almindelighed ved at gå bagom illusionen om det perfekte. Heller ikke i “Et hjem i Mørke” er virkeligheden perfekt. Pelle og Mos står et sted i livet, hvor der skal træffes nogle afgørende valg, men det kan være svært at tro på fremtiden, når fortiden gemmer på en masse usagt. Og hvor godt kender vi egentlig nogensinde hinanden?

Grünfeld er en fornøjelse at læse. Hun skriver kort og præcist, men samtidig er der en masse usagt imellem linjerne i hendes romaner. Så selvom “Et hjem i Mørke” kun er på 136 sider, så er den ikke spor tyndbenet. Tværtimod får hun med få ord sagt rigtig meget.

””Hvorfor skulle du ikke have lov til at få en familie og være lykkelig?” fortsatte Lisa. – “Måske finder jeg noget andet at fylde mit liv med”, sagde Pelle. “Der findes så mange børn allerede”. – “Vi fylder sørme også vores liv med andet end Michael. Du har ikke prøvet at leve, før du får børn, undskyld jeg siger det”. Det kunne Pelle ikke sige noget til. Hun var endda arbejdsløs, så der var ikke meget at stå imod med.”

 

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter