De Gyldne Laurbær
0 kommentarer

Børnene af Ida Jessen

af d. 14. februar 2012
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

320

Udgivet

2009

ISBN

978-87-02-07917-3

 

“Børnene” er en selvstændig fortsættelse til “Den der lyver” og “Det første jeg tænker på”.

Romanens hovedperson er sundhedsplejersken Solvej Hartmann, der ved bogens begyndelse netop har gennemgået en grim skilsmisse. Solvejs mand har forladt hende efter hendes affære med en anden mand, og han har taget deres fælles datter under armen og er flyttet fra Hillerød til den lille by Hvium, der ligger ved Limfjorden.

I desperation over at have mistet kontakten til datteren flytter Solvej til Hvium, hvor hun efter en tid finder job som sundhedsplejerske. Her stifter hun via sit job bekendtskab med lokalbefolkningen, bl.a. nabokonen Ragna og Søren Martinsen og hans kone og børn. Da Søren Martinsen bl.a. hjælper Solvej med at finde et sted at bo føler hun, at hun skylder ham en tjeneste, og derfor griber hun ikke ind selvom hun som sundhedsplejerske besøger familien Martinsens hjem og ser tegn på, at ikke alt er som det skal være.

Som årene går falder Solvej til, datteren vokser op og flytter hjemmefra og Solvej indleder et forhold til en ny mand.

Alt ser på overfladen ud til at være fryd og gammen, men 15 år efter at Solvej er flyttet til Hvium indhenter fortiden Solvej, og hun er nødt til at se fortidens synder i øjnene – og det er nær ved at koste hende forholdet til datteren. Mere skal ikke afsløres her, man må selv læse bogen for at se, hvad der sker.

“Børnene” er en stilfærdig fortælling om almindelige menneskers liv og om hvordan livet kan ende med at føre en i retninger man ikke havde regnet med. Sproget er flydende, mundret og ligetil, ligesom både personbeskrivelserne og handlingen virker troværdige.

“Børnene” er en roman, der er læseværdig uden at være fremragende, så tre stjerner for en udmærket bog, hvor der ikke har været de store overraskelser at spore.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter