0 kommentarer

Enhver betydning er også en mislyd af Lars Skinnebach

af d. 1. december 2009
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

55

Udgivet

2009

ISBN

978-87-02-07815-2

 

Lars Skinnebachs “Enhver betydning er også en mislyd” har format af en digtsamling, men på omslaget bliver den benævnt som “genrer”, og der eksperimenteres da også lystigt med genrerne digte og romaner og også popsange, kataloger og brevskrivning (derfor de mange: Kh Lars).
Hermed kommenteres – og obstrueres – det traditionelle litterære formsprog, og bogens metafiktive lag er også gennemgående og temmelig højtråbende. “Provometa”, kalder komitéen for Montanas Litteraturpris stilen – en pris den er indstillet til her i 2009.
Læserhenvendelsen og invitationen til læserens medskabelse af værket ytrer sig både sprogligt og grafisk, idet der mange steder er stiplede linjer, som læseren evt. selv kan fylde ud med tekst.
Forfatteren som en autoritær instans og det logisk sammenhængende sprog nedbrydes allerede i 60´ernes eksperimenterende og avantgardistiske litteratur, og denne tradition indskriver Lars Skinnebach sig i.
Indimellem disse atonale manøvrer ser vi dog også, at teksten kredser om traditionelle emner som relationer og kærlighed, angst og lidelse, døden og andre kardinaltematikker. Alt sammen bliver iscenesat i de genremæssige eksperimenter, som var de kulisser i dramatiske teaterscener.
Dette bevirker, at teksten ikke bare svæver i det lufttomme, teoretiske rum, og heller ikke afskriver den narrative spænding, som for banal, men også kan “mærkes”.
Det er en virkelig vellykket tekst med et fedt drive og højt energiniveau, der klart kan anbefales.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter