0 kommentarer

Gammelpot og den troløse tjener af Thom Roep og Piet Wijn

af d. 30. marts 2022
Info
 
Forfatter
Forlag
Omslag
Sideantal

48

Udgivet

2021

ISBN

978-87-7085-894-6

Originaltitel

Het bedrog van Balthasar

Udgave

2

 

Gammelpot søger under et frygteligt uvejr, nattely hos det afsidesliggende slot Kløverholm, men den gammel borgfrues tjener er meget afvisende. Men den gammel borgfrue, er derimod begejstret for Gammelpots besøg og tilbyder ham at overnatte. Men i løbet af natten smider tjeneren, Gammelpot på porten og anklager ham, for at stjålet fra den gammel borgfrue.

I det tidligere album Røverne fra Dalby blev Piet Wijn ramt af en hjerneblødning, som gjorde at han mistede kontrollen over sin højre hånd, hvorefter man troede at hans karriere var forbi, men med stor målrettethed lærte han at tegne med sin venstre hånd. I det her album Den troløse tjener, lavede Piet Wijn blyantskitserne og Lucas Abedy rentegnede de første tolv plancher, men fra planche 13 overtog Piet Wijn rentegningen igen, med venstre hånd. Sådan fortsatte han til album 22, der udkom i 1988.

Borgfruens søn, som hedder Ruben i den originale udgave, blev opkaldt efter Thom Roeps naboers søn, som var elleve år gammel, da han skrev Gammelpot eventyret. Den klodsede Simon (Søren på dansk) er opkaldt efter Thom Roeps gammel kollega og kroen det røde øje, fik navnet fordi Thom Roep led af slem øjenbetændelse, mens han skrev historien. På åbningsbilledet har Piet Wijn og Jean Dulieu lavet en illustration sammen. Jean Dulieu tegnede til bøgerne ”Paulus de boskabouter” (Skovnissen Paulus). I den oprindelig illustration var der oprindeligt den onde heks Eucalypta med fra Paulus-serien, men hun blev fjernet, fordi man syntes at Gammelpot havde haft rigeligt besvær med onde hekse i tidligere udgaver.

Det er en god og fantasifuld Gammelpot, som meget godt følger Gammelpot universet. Igen er den her nye udgave fyldt med sjove og interessante facts.

Lån tegneserien på biblioteket

 

 

Bedømmelse
Karakter