0 kommentarer

Englemagersken af Camilla Läckberg

af d. 3. maj 2012
Info
 
Sideantal

398

Udgivet

2012

ISBN

978-87-7108-611-9

Originaltitel

Änglamakerskan

 

I påsken 1974 forsvinder en rektor-familie på en drengeskole sporløst. Da politiet ankommer til stedet, bliver de mødt af et dækket frokostbord og den 1- årige Ebba, som er ladt alene tilbage. Det forbliver et mysterium, hvad der er sket, og Ebba vokser op hos en kærlig plejefamilie.

Mange år senere flytter Ebba med sin mand Morten tilbage til drengeskolen for at sætte den i stand til Bed & Breakfast-sted. De har kort forinden mistet deres søn og håber gennem hårdt arbejde at få sorgen på afstand.

Men da der først udbryder brand på stedet, og nogen desuden skyder ind gennem vinduerne, fristes man til at tro, at nogen stræber den nu voksne Ebba efter livet. Er det morderne fra dengang, der er vendt tilbage for at kræve det sidste offer?

Hvordan denne historie hænger sammen med bogens poetiske titel “Englemagersken” skal jeg ikke røbe her, men bag det smukke ord gemmer sig en grum virkelighed: En englemagerske er en kvinde, der tager små børn i pleje for hurtigst muligt at lade dem dø …

Spænding er der lagt op til fra første side.

Bogen er delt op i flere afsnit. Den gamle historie om englemagersken, der fører frem til den skæbnesvangre dag, hvor familien forsvandt. Nutidshistorien om Ebba og Morten. Kriminalgåden, der involverer en gruppe mænd, der som drenge indgik en pagt på skolen, den dag familien forsvandt. Og sidst men ikke mindst gensynet med journalisten Erica og hendes politimand Patrik, der hver på deres måde opklarer mysteriet. Og så ikke at forglemme personerne omkring Erica og Patrik – den nævenyttige svigermor, den pensionerede politimand – allesammen velkendte figurer, der sætter et ekstra krydderi på omdrejningspunktet.

Jeg læste bogen over flere dage, og det var lidt forvirrende at springe fra den ene historie til den anden, og på et tidspunkt var bogen også lidt “overbefolket”. Historien kunne godt være skåret lidt skarpere med færre bipersoner uden at miste spændingen. Det kostede lige en stjerne fra mig.

Et overraskende plot og en underholdende moderne krimi. Bestemt en historie, der vil gøre sig rigtig godt på film.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter