0 kommentarer

Brændenælder af Grete Hausbøl

af d. 27. oktober 2016
Info
 
Sideantal

121

Udgivet

1991

ISBN

87-89267-12-5

 

Den unge kvinde kommer til storbyen. Hun er målrettet og ved i den grad, at hun vil have noget ud af livet.

Hun kommer på kontor. Og hun håber så på at finde en sød mand senere hen.

Hun møder en mand, som hun ender med at få børn med. Det ender dog med skilsmisse, da han opfører sig virkelig skidt og forsømmer hende. Undervejs truer han hende, og han nægter at betale børnepenge. Men hun er ukuelig og klarer sig selv og passer børnene rigtig flot. Hun har ikke meget at gøre godt med, men hun klarer sig, og giver dem en tryg opvækst. Og hun sørger for, de får en uddannelse.

Hun må til at arbejde igen og kommer til at lave forskellige ting. Bl.a. får hun job som interviewer for et reklamebureau.

Hun lærer at cykle, hvilket giver mere frihed.

Vi hører også om hendes familie og især om hendes mor. Og det er en stor sorg for hende, da moderen dør.

Hun er med til at stifte en klub for enlige. En klub hvor man mødes, hygger, danser og på grund af dette får hun lidt bøvl da nogen naboer mener, det er ulovligt. Men hun får alle tilladelser og bevillinger til tingene, og klubben lukker først engang i 70erne.

En god fortælling om en kvindes liv tilbage i tiden. På Vestsjælland og i Kbh. En fortælling der viser, at hvor der er vilje er der vej!

Dog med en del korrekturfejl og nogen få ældre ord, så den er ikke helt nem at læse, hvis man ikke er vant til “gammel dansk”.

Men en livsbekræftende bog som måske nok ikke efterlader det store indtryk, men som alligevel har noget at byde på. Og som efterlader en med et smil på læben, for denne kvinde har virkelig formået at få sit mål opfyldt. Nemlig at få noget ud af livet mens man har det!

Lån bogen på bibliotek.dk

 

Bedømmelse
Karakter