0 kommentarer

En midsommerligning af Keigo Higashino

af d. 1. juli 2019
Info
 
Sideantal

406

Udgivet

2019

ISBN

978 87 7007 124 6

Originaltitel

Manatsu no Houteishiki - oversat af Mette Holm

Udgave

1. udgave

 

Keigo Higashino skriver pragtfulde, ublodige krimier fra det moderne Japan, hvor læseren får et godt kig ind bag facaden hos de tilsyneladende så uudgrundelige japanere.

Ingen tvivl om, at omhu og ære har langt større betydning end her i vesten.  “En midsommerligning” kunne ikke have fundet sted i europæisk land, selv om begge verdener er lige langt fremme teknologisk og på overfladen ligner hinanden.

Denne gang er forfatterens faste opdager, professor Yukawa, på besøg i badebyen Hari-ga-Ura. En anden gæst på den ryokan (kro), hvor professoren bor, omkommer på mystisk vis, og sammen med den unge politimand Kusanagi i Tokyo beslutter Yukawa at dykke ned i sagen.

Den afdøde viser sig at have været pensioneret politiefterforsker, og efterhånden som lagene skrælles af, åbenbares det, at han for årtier siden fik æren for at opklare en mordsag, hvis løsning han aldrig selv troede på. En sag om penge og om kærlighed hinsides døden.

Nu er den aldrende efterforsker selv omkommet på en noget spidsfindig måde, der ligner et hændeligt uheld, men det tror professor Yukawa overhovedet ikke på. Og med sin både videnskabelige og deduktive tilgang til ethvert mysterium er han formentlig den eneste person i Japan, der kan finde sandheden.

Undervejs får Yukawa serveret en masse spændende mad, og han – og læseren – bevæger sig ud i det smukke, klare vand med farvestrålende fisk og en undergrund fyldt med værdifulde ædelmetaller. Parentetisk bemærket ville det ikke kræve megen overtalelse at lokke mig over til den opgående sols rige.

Murakamis kongeniale oversætter Mette Holm har stået for en lydefri fordanskning og tak for det.

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter