0 kommentarer

En konges død af Bernard Cornwell

af d. 21. marts 2014
Info
 
Sideantal

383

Udgivet

2012

ISBN

978-87-11-40959-6

Originaltitel

Death of Kings

Udgave

1.udgave

 

Så fik jeg endelig fat i sjette bind i serien om Uthred af Bebbanburg, og endnu en gang må jeg overgive mig fuldstændigt til Bernard Cornwell’s fantastiske historie.

Serien om Uthred foregår sidst i 800-tallet og i begyndelsen af 900-tallet, og den foregår hovedsageligt i den del af verden vi i dag kender som England. Vikingerne er over det hele, og Uthred der er fra Northumbria, men opvokset hos danskerne, tjener kong Alfred af Wessex i den sydlige del af Brittania. I dette bind dør kong Alfred som en gammel mand på omkring 50, og hans søn Edward overtager tronen.

Rundt om Wessex lurer danskerne på at indlemme Wessex i deres del af England (som jo så ikke hedder England på det tidspunkt…). Forsmåede småkonger og aeldormænd der gerne vil være småkonger, slår sig sammen med danskerne, og der er lagt op til et brag af et slag, hvor to hære på hver ca. 4.000 mand, en gang for alle skal lære modparten hvor skabet skal stå.

Som altid, når man er i selskab med Bernard Cornwell, er man bragende godt underholdt fra første side. Cornwell’s research er uden sidestykke, og hvert bind i serien har et afsnit, hvor Cornwell gennemgår de vigtigste historiske højdepunkter i de år de respektive bind dækker. Netop fordi Cornwell er perfektionist til fingerspidserne, når det kommer til research, kan man være helt tryg i hans selskab. For historien om Uthred, kunne godt være sand. At Cornwell oven i dette, er en fabelagtig historiefortæller, gør ikke oplevelsen mindre intens.

Det er Uthred af Bebbanburg selv, der er historiens jeg-fortæller. Han skriver sine erindringer som en gammel mand, på den borg hvor han er barnefødt. Da Uthred var dreng, blev hans familie slagtet af hans onkel der overtog stedet, og siden har Uthred kun ønsket at vinde Bebbanburg tilbage. Men der er stadig langt fra dette bind i serien, til Uthred kan sidde som herre af Bebbanburg, så der er god plads til endnu et par bind i serien – og jeg venter utålmodigt på deres komme.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter