0 kommentarer

En dag slipper vi væk herfra af Joan J. Andersen

af d. 20. april 2019
Info
 
Sideantal

372

Udgivet

2019

ISBN

9788793383937

Udgave

1. udgave

 

En helt speciel bog med sin egen nerve – bogen foregår på en losseplads i et slumkvarter i Guatemala City, og bogen er befolket af en bred vifte af mennesker, der har deres daglige liv her: spåkoner, luddere, bordelmutter, en lysten præst, et par rejsende ungersvende, der forfører kvarterets kvinder og snart er fædre til et større antal børn, en blind healer og et par veninder, hvis liv tager hver sin drejning.

Jeg havde flere steder lidt svært ved at følge med i handlingen, som er et miks af fortælling ,fabel og eventyr, så det blev en helt speciel læseoplevelse, hvor jeg snart blev fanget af handlingen og snart stod på sidelinien og tænkte, det er bare for mærkeligt, det her.

Bogens hovedtema er menneskets ur-ønske om et godt liv for sig selv og sin familie, og dette gode liv griber vi alle forskellig an. For nogen er det drømme om rigdom og magt, for andre om kærlighed og ro. Jeg er vild med titlen ” En dag slipper vi væk herfra” – for i den ligger hele bogen sjæl og budskab.

Da sidste side var vendt dirrede mit hjerte en smule, for lossepladsens skæbner kan man ikke ryste af sig.

Bogens bagside fortæller, at bogen er baseret på virkelige personer og hændelser, tilsat lidt latinamerikansk magi, sladder og røverhistorier fra Guatemala Citys losseplads, hvor Joan J. Andersen arbejdede som socialarbejder i flere år. Hun har tidligere udgivet ”Drømmenes Losseplads”, og den tænker jeg skal på min læseliste.

Forfatteren indleder bogen med denne dedikation: ”Til alle jer i Guatemala, der med livet som indsats stadig kæmper med at finde en vej ud af lossepladsens håbløshed.”

En bog, der rækker ud over den normale bog-metervare.

Lån bogen på Bibliotek.dk

.

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter