0 kommentarer

Elskerindens skygge af Lisa Kleypas

af d. 13. maj 2020
Info
 
Sideantal

319

Udgivet

2020

ISBN

978-87-638-6507-4

Originaltitel

Someone to watch over me

Udgave

1.

 

I “Elskerindens skygge” møder vi den barske Grant Morgan, som er medlem af Londons første politikorps, kaldet Bow Street Runners. Vi befinder os i 1800-tallet, hvor livet i London på mange måder ikke er nemt, hvilket Grant ved alt om grundet en hård barndom. Her er det de rige, der bestemmer alt, andre må bare rette ind.

En aften bliver Grant kaldt til en drukneulykke ved Themsen. Det viser sig, at han kender offeret, og mere overraskende er det, at denne stadig er i live på trods af mange timer i det kolde vand. Offeret er en ung dame, som tidligere har ydmyget Grant, nemlig den unge smukke kurtisane Vivien. Efter ulykken lider hun dog af hukommelsestab, og Grant forbarmer sig over hende, og vælger at tage hende med hjem, da der er flere ting, der indikerer, at ulykken måske ikke var en ulykke. Han fortæller hende, at hun har været hans elskerinde, som begrundelse for hvorfor han ved hvem hun er. Hvilket dog ikke er sandheden, men han ser det som en slags hævn efter hun ydmygede ham offentligt et stykke tid tilbage.
Grant har mange modstridende følelser overfor sin nye logerende. Han har svært ved at stå for den uskyld hun synes at udstråle her efter ulykken, men omvendt ved han hvor udspekuleret hun kan være, når det gælder om at få en rig mand på krogen. Han indleder jagten på at finde hendes overfaldsmand, alt i mens Vivien kæmper for at genvinde sin hukommelse.
Vivien har også mange følelser i klemme overfor den barske men flotte Grant, følelser der hurtigt bliver romantiske. Dog er hun på vagt overfor den efterstræbte ungkarl, for kan hun stole på, at han virkelig ved hvem hun er?

Bogen er spændende og sød med mange malende beskrivelser af Grant og Viviens forhold, som svinger frem og tilbage mellem hed tiltrækning og absolut forfærdelse. De gør alt hvad de kan for at finde frem til sandheden om ulykken, og det lykkes dem at finde en del andre sandheder omkring hver deres eksistenser. En enkel og erotisk fortælling fra 1800-tallets London, som er god underholding, men så heller ikke mere end det.

“Elskerindens skygge” er den første del af serien “Bow street”, hvor flere er på vej.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter