0 kommentarer

Mount København af Kaspar Colling Nielsen

af d. 29. august 2010
Info
 
Sideantal

176

Udgivet

2010

ISBN

978-87-02-08420-7

Originaltitel

Mount København

Udgave

1.udgave

 

I denne “hvad nu hvis…” novellesamling, har man for 600 mia. kr. på godt 200 år bygget et 3500 m højt bjerg, Mount København, på det der engang var Avedøre Holme.

Dette har betydet voldsomme ændringer for klima, demografi og natur, hvilket beskrives i små, korte tekster, mellem de 17 noveller.
Så langt så godt, interessant præmis, og flere sjove indfald og ideer på den konto.

Mange af historierne må karakteriseres som skrøner, en dansk Magneto i et hedt forhold til Kasse 1 fra Brugsen, en mand der skaber et verdensomspændende imperium af fuglemennesker, en fedtvampyr og en videnskabsmand der ser ny mening i universet.

Men mange af novellerne har faktisk ikke rigtigt noget med selve bjerget og dets eksistens at gøre; det meste af fuglemenneskehistorien foregår i Indien – ‘Tennismesteren’, ‘Opgangen’, ‘Magneto’, ‘Vampyren’ og ‘Havenissen’ har reelt set intet med bjerget at gøre. Det bliver aldrig rigtig en helhed, novellerne på den ene side virker til tider påklistret bjerget og dets beskrivelser på den anden.
Det er også ærgeligt at Colling Nielsen ikke har nok i at dykke ned i bjerget og dets effekter på verden omkring det, men i stedet flytter fokus til krebsafhængige rumvæsener, Xmen og opgangshappenings.

Tre stjerner får den for ideen, og fordi flere af novellerne i sig selv er ganske ok.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter