0 kommentarer

Eleanor Rigby af Douglas Coupland

af d. 13. december 2005
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

223

Udgivet

2005

ISBN

87-21-02509-6

Originaltitel

Eleanor Rigby

Udgave

1.udgave

 

Gennem årene har Douglas Coupland skrevet mange bøger, men hans seneste roman “Eleanor Rigby”, der udkom tidligere i år, er efter min mening en af de bedste han nogensinde har skrevet.

Hovedpersonen i bogen er Liz Dunn, der er 36 år, ensom og overvægtig – faktisk noget af en outsider, der har det med at se sort på tingene. I starten af romanen har Liz lige fået foretaget en tandoperation – som hun selv forklarer det i dette citat: “Næste morgen skulle jeg have trukket mine to visdomstænder i undermunden ud – to store, popcornsformede sataner som sent i livet besluttede at vende skævt og angribe mine kindtænder. Jeg var 36 år gammel, for pokker”.

Efter sin tandoperation har Liz taget fri et par dage, og hun planlægger at bruge sine fridage på at sidde hjemme i sin lejlighed og se tudefilm, som hun har lejet fra den lokale videobutik.

Hendes fridage kommer dog til at forløbe noget anderledes end planlagt fordi hun bliver opsøgt af Jeremy – hendes søn, som hun bortadopterede lige efter han blev født. Jeremy er resultatet af en studietur til Rom, hvor Liz mødte en østrigsk dreng ved et diskotek.

På trods af, at Jeremy lider af sclerose ser han langt mere optimistisk på livet og tilværelsen end Liz gør. Via sin nyfundne kontakt til Jeremy går det langsomt op for Liz, at hun er gået glip af mange ting i livet fordi hun har gemt sig væk og er blevet totalt selvudslettende. Kontakten til Jeremy betyder, at de drømme og håb som Liz har gemt væk bliver aktiveret, og så åbner livet sig for hende.

“Eleanor Rigby” er en bog, der skal læses fordi den er et godt eksempel på, hvordan man kan skrive om et tabubelagt emne som ensomhed uden at bogen bliver ynkelig. Derudover er bogen læseværdig fordi sproget er levende- og simpelt hen fordi bogen er underholdende fra ende til anden.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter