0 kommentarer

Kæreste i koma af Douglas Coupland

af d. 13. december 2005
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

319

Udgivet

1999

ISBN

87-21-00848-5

Originaltitel

Girlfriend in a coma

Udgave

1.udgave

 

Visse ting plejer at gå igen i Couplands bøger – og “Kæreste i koma” adskiller sig da heller ikke væsentligt fra hans øvrige bøger. Bogen foregår i Vancouver i Canada, og bogens personer tilhører alle den såkaldte “generation x” – mennesker født efter 1960.

Der er 6 hovedpersoner i “Kæreste i koma”: parret Karen og Richard, Pam, Hamilton, Wendy og Linus, og da bogen starter, går de alle i gymnasiet. I december 1979 går Karen i koma, formodentlig fordi hun har spist for mange slankepiller. Tidligere på aftenen har hun og Richard været i seng sammen, og Karen er blevet gravid – hvilket hun ikke ved endnu. Ni måneder senere – stadig i koma – føder Karen en datter ved kejsersnit.

Da Karen vågner op fra sin koma i 1997 er hun derfor mentalt på samme alder som sin nu 16-årige datter.

Bogen fortæller historien om hvad der sker med Karens venner i de år, hvor hun er i koma – om hvordan de mister deres ungdom og om hvordan de forsøger at finde mening med deres liv efter hvad der skete med Karen.

Bogen fortæller også hvordan Karen reagerer på verden da hun vågner – verden er forandret, og hvordan skal hun finde nogen fornuft i verden som den ser ud nu?

“Kæreste i koma” er sine steder temmelig syret og sarkastisk, men den er også rørende og gør læseren opmærksom på, at hvis ikke vi alle sammen passer på og er opmærksomme på hvad vi foretager os, så går verden under og det ender med, at ingen af os får noget ud af vores liv.

Personerne er meget troværdige, og Coupland leger – som han altid gør – med sproget, så man ender med at sluge bogen fra ende til anden. Efter min mening er “Kæreste i koma” en af Couplands bedste bøger, så jeg vil stærkt anbefale bogen.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter