0 kommentarer

Dybt fald af Karin Slaughter

af d. 3. juni 2014
Info
 
Sideantal

430

Udgivet

2011

ISBN

978-87-92639-66-0

Originaltitel

Fallen

 

Karin Slaughter har tilsyneladende haft en ambition om at skrive en krimi uden et eneste kedeligt øjeblik, da hun konciperede “Dybt fald”. Lige fra første linje går det over stok og sten, og man er helt svedig, når man slipper bogen et døgn senere. Pyha, for en pageturner.

Faith er en time for sent på den, da hun skal hente sin datter hos mor Evelyn. Ingen svarer telefonen, da hun prøver at ringe. Onde anelser opstår. Da Faith når frem, drøner heavy metal-musik ud af vinduerne, der er et blodigt håndaftryk på dørhåndtaget, noget er rivende galt.

Få minutter senere ligger der tre lig spredt rundt omkring i huset og det fredelige villakvarter. Og Evelyn er sporløst forsvundet; bortført, viser det sig.

Evelyn er tidligere chef i Atlanta politis narkoenhed. Da seks af hendes håndgangne mænd blev dømt for korruption, måtte hun selv gå på pension. Men havde hun også selv taget sin del af kagen? Det tror en af Atlantas mest skruppelløse bander, Texicanos, og for at få fingre i de mange rare penge har de indgået kompagniskab med nogle endnu mere gustne asiater. Der kommer til at flyde meget blod, men Evelyn er ikke til sinds at røbe sin årtier gamle, velbevarede hemmelighed.

Specialagent Will Trent må på sagen, ikke mindst, fordi Faith er hans daglige makker i det stedlige FBI. Også retsmediciner Sara Linton, en anden af Slaughters ‘usual suspects’, kommer på banen. Trekløveret suppleres af Trents benhårde, afstumpede chef, Amanda, der er livslang ven med Evelyn og vil ofre alt og alle omkring sig for at få sin bortførte ven befriet.

Spændingen stiger og stiger, ligene hober sig op. Karin Slaughter er en mester i suspense, og så kan hun noget med mennesker, der suger læseren ind i handlingen. Will Trent er en flot og dygtig strisser, men han er også komplet ordblind og skadet på sjæl og legeme. Hans tidligere kæreste Angie er en menneskelig klapperslange, der vil gå til yderligheder for at forhindre en romance mellem Will og Sara. Sara, som stadig har traumer over sin elskede mand, der blev dræbt i en af de tidligere bøger. Faith kæmper til gengæld med en galopperende sukkersyge, der til tider gør hende utilregnelig. Og så er der alle skurkene… Lad mig bare sige, at Hells Angels herhjemme er de rene, vandkæmmede drengespejdere ved siden af.

Inden jeg gik i seng i aftes, tjekkede jeg lige under hovedpuden: Nej, ingen afskåret finger! Ok, så hopper jeg fortrøstningsfuldt ud i en af Slaugthers andre fremragende krimier.

 

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter