0 kommentarer

Forvandling af Steen Langstrup

af d. 9. april 2011
Info
 
Genre
Sideantal

323

Udgivet

1997

ISBN

87-14-19456-2

 

Kasper og Mia har kendt hinanden i fire år. Mia er ved at være træt af Kasper. Han er kedelig, forudsigelig og initiativforladt. Som et sidste desperat forsøg på at redde forholdet overtaler han Mia til at rejse på ferie til Rumænien med ham.
Her finder Kasper sin indre MAND. Mia er vild med forandringen, og nu er rollerne byttet om. Hun vimser rundt om ham, prøver at fastholde kontakten og intimiteten, imens Kasper rejser længere og længere ind i sig selv og sine behov – ude af stand til at forholde sig til den nye rollefordeling i forholdet. Kasper har mareridt om ulve og skove og ved snart ikke, hvor meget af den forvandling der sker med ham, der er virkelig og hvor meget, der er drøm.

Hjemme i Danmark forsøger de at lægge turen bag sig. Men ændringerne er for store. Kasper møder Sara, og i hende genkender han den vilde del af sig selv. Udviklingen tager fart og det kommer til et brud med Mia. Et brud som Kasper selv er usikker på. Hvem ønsker han? Den lattermilde, blide, barnlige Mia eller KVINDEN Sara?

Kapitlerne i bogen er korte og har skiftevis Mia og Kasper som fortæller. Det virker godt, at man får historien fortalt fra begge vinkler, og kapitlerne er korte nok til at det er nemt at fastholde den røde tråd i handlingen.

Symbolbrugen er en smule for overdreven efter min smag, men kan man se bort fra den ydre handling og fastholde personernes karakterer og indbydes relationer som fokus er det en overbevisende bog, hvis kernetema må siges at være kønsrollemønstre og det at være tro mod sin sande identitet, uden at lade det gå ud over andre. Læst som temabog er “Forvandling” velskrevet, og personkarakteristikken er fascinerende og troværdig. Jeg kan som læser nemt identificere mig med Kasper og Mias udviklingshistorie.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter