0 kommentarer

Dødens maske af A. J. Hartley

af d. 7. marts 2007
Info
 
Sideantal

362

Udgivet

2006

ISBN

87-11-29139-7, 978-87-11-29139-9

Originaltitel

The mask of atreus

 

Ved første øjekast minder “Dødens Maske” voldsomt om Dan Browns krimimysterier.

En mand bliver fundet myrdet i et hemmeligt rum i sin lejlighed omgivet af kostbare antikviteter fra den mykenske kultur i Grækenland. Museumsdirektøren og hans tidligere protege Deborah Miller er dem der finder ham. Deborah har aldrig vidst at Richard, som den afdøde hed, havde et sådant rum installeret hos sig og antikviteterne er ligeledes ukendte, om end hun, uden arkæologisk baggrund, skønner at de er uvurderlige som en samling.
Politiet der tropper op, er mistænksomme ang. Deborahs placering på et gerningssted og deres irritation aftager ikke efterhånden som Deborah af ren hjælpsomhed, blander sig i efterforskningen. Da hun vender hjem til sin lejlighed efter endt afhøring, er der nogen i den og hun flygter over hals og hoved. Da hun tager hen forbi museet igen, overhører hun en samtale mellem betjentene der foretager undersøgelsen og finder ud af at der er noget skummelt ved detektiv Cerniga. Uden at vide hvem hun kan stole på, hvis selv politiet har grå kanter, går Deborah i panik. Hun tager det første, det bedste fly mod Grækenland. Hun er overbevist om at hun dernede kan komme tættere på en forklaring på Richards mord eftersom kunstgenstandene Richard var omgivet af var græske. Motivet har hun også en ide om og hun vil gerne finde understøttende beviser. Desværre er Richards mordere hurtigt efter hende også og det udvikler sig hurtigt til en kattens jagt efter musen.

“Dødens Maske” er nok et spin af “Da Vinci mysteriet” men denne historie holder sig til 2-3 specifikke felt, hvor “Da Vinci” bredte sig over rigtig mange. Hvor “Da Vinci” var højtravende, er “Dødens Maske” mere jordnær. Det er en glimrende arkæologisk krimi, som godt nok blander velkendte temaer, men stadig har en vis originalitet over sig. Er du til Dan Browns konspirationsteorier og en god gang arkæologi, så er denne bog muligvis også lige i din boldgade.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter