0 kommentarer

Dødens mange facetter af Dennis Jürgensen

af d. 19. december 2010
Info
 
Sideantal

227

Udgivet

2009

ISBN

978-87-588-0863-5

 

Dennis Jürgensen er en institution på den danske horror-scene. Hans “Kadavermarch” står for mig som en af de bedste læseoplevelser, og det samme gør “Grønne øjne”. I “Dødens mange facetter” har Jürgensen samlet 19 noveller, han har skrevet gennem årene, og bortset fra “Joggeren der løb baglæns” har de ikke tidligere været offentliggjort.

Jeg vil ikke kalde “Dødens mange facetter” en skuffelse, for jeg læste den hurtigt og følte mig underholdt imens. Men på højde med de to tidligere nævnte titler, er den desværre ikke. Efterfølgende har jeg svært ved at trække enkelte historier ud for at være ekstra-ordinære, for de virker mere som godt håndværk end som sprudlende, spændende idéer.

Skal jeg vælge en ud, bliver det “Den nye chauffør”, hvor historien godt nok er set før, men som i Jürgensens hænder alligevel får sit eget fingeraftryk. Her skal en ny buschauffør overtage rute 4, efter at den tidligere chauffør er død af hjertestop. Ruten går ud af byen gennem en mørk skov, og der går rygter om, at spøgelser huserer her.

Også “Det er dét vi er her for” skal fremhæves for sin originale idé om Tor Hollund, som en morgen under barberingen opdager, at hans kind falder af, men det er der en ganske logisk forklaring på.

“Dødens mange facetter” er udmærket underholdning, men det bliver ikke bog, der kommer til at stå i min bevidsthed længe efter læsningen på samme måde som “Grønne øjne”.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter