0 kommentarer

Play Dead af Richard Montanari

af d. 19. december 2010
Info
 
Sideantal

399

Udgivet

2009

ISBN

978-0-09-949979-4

Originaltitel

Play Dead

 

I Philadelphia findes en bortløben teenagepige brutal myrdet – fundet i en udstillingsmontre, og Kevin Byrne og Jessica Balzano, der arbejder i “Cold Case” afdelingen starter jagten på morderen.

Snart viser det sig, at der er flere mord, der kan linkes sammen. Næste offer er en unge pige, der er blevet lemlæstet og hendes krop fordelt i tre smukt forarbejdet kasser i krybekælderen på et forladt hus.

På et rutinemæssigt besøg hos en pæn ældre dame – springer denne umotiveret ud af vinduet efter at have sat ild til lejligheden – noget er helt galt!

En morder udfører en grusom leg – en tryllekunstner udlever sine numre i yderste konsekvens. Et forsømt barn vil bevise sin storhed overfor sin far.

Bogen er opbygget således at historien svinger mellem morderens fortælling og synsvinkel og politiets opklaring og vinkel på sagen. En fascinerende måde at skrue en historie sammen på, men her virker det lidt for konstrueret. Jeg savnede “spænding”, historien svælgede for meget i morderens syge tanker, grusomhed og barndomstraumer, ligesom jeg synes den sidste del i bogen lægger sig for tæt op af Dan Browns gåder og mysterier.

Ikke overraskende kæmper detektiverne en kamp med tiden for at få reddet de sidste to piger, der er i morderens vold – og selvom det var klart, hvad det måtte ende med – var der dog én tvist på historien, som jeg ikke havde gættet. Nemlig faderens endeligt. Det var raffineret!

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter