0 kommentarer

To dronninger af Philippa Gregory

af d. 16. april 2008
Info
 
Sideantal

514

Udgivet

2007

ISBN

978-87-7714-875-0

Originaltitel

The Boleyn Inheritance

 

Denne fortælling sætter virkelig læseren tilbage til femtenhundredetallets England. Man lever i og indånder luften fra hoffet sammen med personerne, man glædes med dem, og lider med dem. Det sidste er nok desværre det mest udprægede. For det er ikke nemt at leve ved et hof med en så godt som sindssyg konge, hvis luner man skal lære at kende, for ellers kan prisen blive fatal.

Som ung hertuginde fra Cleves ønsker Anne sig langt væk. Hun ønsker brændende, at den engelske konge, Henry d. Ottende, skal vælge hende som sin næste brud. At han allerede har haft tre skubber hun til side. Og da maleren kommer for at male hendes portræt til kongen forsøger hun at vise sin allerbedste side – For udseendet og mulige alliancer er yderst vigtigt i et kommende ægteskab.

Katherine Howard er yderst utilfreds. Hvad er der ved at være en smuk, ung kvinde når England ingen dronning har, og derved intet hof for unge kvinder? Bestanden af pyntegenstande er heller ikke for stor, for hvordan skal man opnå dem så langt fra noget? Havde det ikke været for mænds beundring havde livet da nok slet ikke været værd at leve!

Jane Boleyn er i unåde. Hendes liv og formue blev nok reddet, men svigerinden og tidligere dronning, Anne, mistede hovedet og hendes mand George ligeledes mistede livet pga. kongens luner. Hun overlevede, men livet uden for hoffet huer hende ikke. Her er ingens privatliv man kan snage i, ingen intriger, ingen hæder og rigdom at opnå. Alt hun kan gøre er at vente, vente på en indbydelse tilbage i varmen ved hoffet.

Fantastisk bog! Man følger de tre kvinder og deres kredsen om den engelske trone – En kamp på liv og død. At det hele tager afsæt i virkelige hændelser gør både det hele mere spændende og skræmmende.
En bog jeg varmt kan anbefale enhver med hang til gode historiske romaner.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter