0 kommentarer

Dødens galleri af Chris Carter

af d. 3. april 2018
Info
 
Sideantal

415

Udgivet

2018

ISBN

978-87-426-0007-8

Originaltitel

Gallery of the Dead - Oversat af Rasmus Klitgaard Hansen

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Sikke en rutsche-tur i Chris Carters thrillerforlystelse –  9. bind i serien om Robert Hunter og hans assistent Garcia, der denne gang er på besøg i ”dødens galleri”.

Et hundrede og fire kapitler, der hver især tager læseren med på en frydefuld rejse til gys og gru. Hvert kapitel har et klimaks og en cliffhanger til næste kapitel, så det kræver stor viljestyrke at lægge bogen fra sig, når man først har sat sig op i forlystelsen. Det er ikke en bog, man læser i små bidder! Og det er ikke for børn!!

En massemorder med en meget atypisk profil er på spil – han myrder sine ofre uden vold, men når de er døde, spiller han et ækelt spil.

Robert og Garcia tilkaldes en mordscene, hvor en ung skuespiller er myrdet. Hendes hænder og fødder er fjernet, og morderen har pelset hende. Lejligheden er indsmurt i blod, og på hendes ryg er indgraveret en latinsk sætning: ”skønheden omgiver hende”.

I forbindelse med efterforskningen søger Robert Hunt på internettet for at se, om mordet kan have forbindelse til andre mord eller måder at myrde på. Han finder ingen ledetråde, men bliver kort efter kontaktet af FBI, der spørger ind til mordet. FBI overvåger diverse databaser for, hvem der søger på hvad, og de har mørkelagt et par andre mord, hvor ligene har haft latinske inskriptioner.

Alle ofre er fra forskellige stater, af forskelligt køn, race og alder og det eneste, der binder dem sammen er den latinske sætning, de har indgraveret på ryggen. FBI beordrer Robert Hunt til at samarbejde om opklaringen.

Det er en stor udfordring for Robert og Garcia at skulle arbejde sammen med FBI, for selvom de har et stort magtapperat i ryggen og kan skaffe hvad som helst på ingen tid, så mangler de den empati og snuhed, som Robert Hunter har.

Midt i al blodet og de bestialske mord, strør Carter om sig med strømerhumor og lune bemærkninger. Hans erfaring med det kriminelle miljø og psykopater gør det hele meget uhyggeligt, og plottet er uforudsigeligt lige til det sidste. Pulsen kommer godt op, inden det hele afsløres. Det er svært at lande igen, for på sidste side åbnes der op for næste bog i serien.

Lækker indbinding, tydeligt skrift og de mange kapitler gør bogen lækker at læse. Men særligt selskabelig er man ikke, når man først er gået i gang.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter