0 kommentarer

Under billens kælder af Mary Willis Walker

af d. 3. april 2018
Info
 
Sideantal

315

Udgivet

1996

ISBN

87 557 2099 4

Originaltitel

Under the Beetle's cellar - Oversat af Birgit Brunsted

Udgave

2. udgave, 1. oplag

 

Mary Willis Walker er et helt nyt bekendtskab for mig – og et af de gode.

En skolebus bliver kapret i Texas, og chaufføren og alle børn bliver kommanderet ud af bilen af bevæbnede mænd. Chaufføren bliver tvunget ind i bussen igen med alle førstefødte børn, mens de øvrige 6 børn efterlades på den øde landevej.

Bussen er blevet kapret af en kult anført af den selvudnævnte profet Samuel Mordecai, og chaufføren og børnene bliver på kultens stærkt befæstede område Jezreel i Texas kommanderet ind i laden og ned i en nedgravet bus under området. Her holdes de som gidsler under jorden, mens FBI forhandler med kulten om at løslade gidslerne.

Det er en enerverende og meget spændende thriller, og man er ikke i tvivl om, hvem der er de gode og de onde.

Bogens kerne er, hvordan buschafføren, som er Vietnam-veteran, formår at holde børnene mentalt sunde under det 49 dage lange ophold, og man har så meget lyst til at ruske op i profeten, der dagligt underviser børnene og fortæller, at verden går under om lidt, og at de er udset til at gøde jorden med deres blod på den sidste dag.

Kriminalreporteren Molly Cates kommer på sagen, og det lykkes hende at finde ting frem i profetens fortid, der giver håb om, at profeten vil løslade gidslerne. Men som så ofte med fanatiske mennesker, så kan man ikke forudsige, hvordan de reagerer. Og helvede bryder løs.

Bogen sugede mig ind i sit univers på et splitsekund, og jeg havde nogle dejlige timer i selskab med alletiders buschauffør, nogle modige børn, en snu kriminalreporter og en uhyggelig kultleder.

Bogen er blevet belønnet med Dashiell Hammett Award for fremragende litterære kvaliteter, og jeg vil helt sikkert holde øje med flere bøger fra Mary Willis Walkers side.  Det er skønt at finde sådan et nyt bekendskab væk fra de gængse boghylder.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter