0 kommentarer

Skindød af Tess Gerritsen

af d. 2. januar 2018
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

400

Udgivet

2017

ISBN

978-87-7677-898-9

Originaltitel

Vanish
oversætter: Anne Mette Poulsen

Udgave

1.

 

En lille gruppe purunge piger er ankommet fra Hviderusland til USA, hvor de er blevet lovet arbejde – en skal arbejde i butik, en anden som barnepige – men det der venter dem, er ikke det forjættede land. De bliver spærret inde i et hus med tremmer for vinduerne, hvor Mutter regerer – og pigerne må arbejde som prostituerede. Vi følger to af unge piger, Mila og Olena. En nat sker der noget meget voldsomt i huset i skoven.

Doktor Maura Isles har travt med med at obducere, da hun chokeret konstaterer, at der er liv i et af de ’lig’, der er bragt ind til obduktion. Den underafkølede kvinde bliver bragt til hospitalet – hvor hun skyder en vagt og tager flere patienter som gidsler. Den gravide Jane Rizzoli, som befinder sig på hospitalet for at føde, bliver taget som gidsel – det lykkes for hendes mand, FBI-agenten Gabriel, at få lov til at komme ind til gidslerne som forhandler.

Jane føder en datter – men længes allerede efter få dage efter sit job. Babyen forhindrer hende ikke i at involvere sig i politiarbejdet, selv om Gabriel ikke er glad for det. Hun føler sig ikke i stand til at være en god mor – men hun ved, at hun er en dygtig drabsefterforsker, så hun overlader babyen til sin mor og kaster sig over arbejdet.
Vi ser både nye sider, stor styrke og stædighed hos den ene af to hovedpersoner – Jane Rizzoli.

Maura møder en journalist, som hun finder interessant, og måske er interessen gensidig. En anden journalist er skyld i, at Janes liv bringes i fare – visse journalister vil gøre alt for at være først med en historie.

Bogen er rigtig spændende, der sker noget fra start til slut. Det viser sig, at det ikke ’bare’ er en gidseltagning, der er højere kræfter på spil – hvad er det der gør, at højtstående politikere interesserer sig for sagen – og hvad er relationen mellem gidseltagningen og de unge kvinder, indespærret i bordellet?

Ud over gidseltagning og prostitution handler det om magt – herunder magten til at slette sporene efter drab.

Bogen kan sagtens læses uden at have læst de foregående i serien med Rizzoli og Isles, da hver bog er en afsluttet historie.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter