0 kommentarer

Bødlens værksted af Cody McFadyen

af d. 1. august 2018
Info
 
Sideantal

522

Udgivet

2018

ISBN

9788771482836

Originaltitel

The Truth Factory
Oversætter: Poul Henrik Westh

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

Cody Walton McFadyen (1968) amerikansk krimiforfatter, er udkommet på dansk med bogserien om FBI-agenten Smoky Barrett, Bødlens Værksted er femte bind i den serie.

Smoky Barrett og hendes hold bliver kaldt til Colorado, hvor tre familier i samme boligområde er blevet slagtet samme nat. I den ene af familierne er ligene arrangeret i et morbidt tableau omkring middagsbordet, og indikerer en gal mands værk. Men dette er kun starten. Kort efter befinder Smoky Barrett sig i sit livs mareridt, flere meter under jorden i selskab med en uhyre raffineret torturbøddel. Her starter en psykologisk og rædselsvækkende jagt, hvem er fårene og hvem er ulven. Smoky må se i øjnene at ikke kun hun, men også hendes familie er i fare, de kræfter hun er oppe imod har stor magt. Magt i form af økonomi, men også hvad angår forbindelser langt ind i samfundets maskinrum.

Bogen kan sagtens læses uafhængig af de forrige, man danner sig hurtigt et overblik over de enkelte aktører i bogen. Jeg har ikke læst de fire første bind i serien – men det vil jeg gøre. Det er en velskrevet bog med et strejf af humor men også meget barsk, måske ikke lige bogen før sove tid, hvis man er typen der tager nat-læsningen med ind i sine drømme.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter