0 kommentarer

Døden i Jericho af Colin Dexter

af d. 22. juni 2006
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

239

Udgivet

1992

ISBN

87-7724-290-4

Originaltitel

The dead of Jericho

 

I “Døden i Jericho” blandes Morse ind i et selvmord, hvor han kendte offeret skønt ikke helt så godt, som han måske havde haft lyst til. Anne Scott hænger sig i sit køkken, men der er flere ting, som ikke rigtig stemmer i forbindelse med selvmordet, og pludselig står politiet også med et mord. Efterforskningen foregår i klassisk puslespilstil med gammeldags politiarbejde med fingeraftryk, afklarende telefonopringninger og rigeligt med øl på diverse værtshuse.

Jeg har læst kriminalromaner skrevet af bedre forfattere, men de færreste formår at skabe personager som Morse og Lewis. Hvis man vil kaste sig over Colin Dexters tretten kommissær Morse-bøger, skal man gøre det, fordi Morse og Lewis er en slags folk, man har lyst til at følge. E. Morse drikker og flirter og skifter fuldstændig uhæmmet mellem ros og hvæs. Lewis på sin side elsker at følge Morse i dennes uforudsigelige veje gennem en efterforskning. Det skal siges, at netop Morse-serien vinder en del i tv-versionen, fordi John Thaws legemliggørelse af Morse tilførte figuren noget elementært dragende.

Med denne femte Morse-krimi synes det efterhånden ret sikkert, at der nok ikke er de store overraskelser at hente i serien. Skrivestilen er faktisk ikke noget at råbe hurra for. Brugen af en alvidende fortæller virker gammeldags, og det bliver lidt trættende, at hver fjerde afsnit stopper med en sætning a la “men han kunne ikke tage mere fejl”. Alligevel har jeg ikke tænkt mig at stoppe min mission med at læse Morse-krimierne. Jeg er ganske enkelt ikke klar til at sige farvel til ham og Lewis.

“Døden i Jericho” er 5. bind i serien om kommissær Morse.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter