0 kommentarer

Atkinsons biograf af Ib Michael

af d. 29. november 2006
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

187

Udgivet

1998

ISBN

87-00-35766-9

 

“Atkinsons biograf – en vandrehistorie” rummer ni noveller der, trods et fælles omdrejningspunkt kommer vidt omkring. Som undertitlen fortæller, er dette en vandrehistorie, og i dette tilfælde betyder det, at mennesker går igen i forskellige forklædninger og man kan sige at tingene på tværs af rum og tid påvirker eller afledes af hinanden.

Ib Michael bevæger sig gnidningsløs i både mytologien og historien. I nogle af novellerne foregår handlingen her og nu, mens den i andre, som novellen: “Alfabetets Have” nærmere virker som en drøm man får lov at kigge med på, hvis man kan sige det. Genremæssigt spænder han vidt. Han er ligeså gavmild med den poetiske pen, som han plejer, men også, og i ligeså høj grad, med noget af det grusomste gys.

For på bedste vis at illustrere sidstnævnte, så vil jeg anbefale jer hurtigt, hvis I alligevel er på biblioteket, at læse en af novellerne der hedder “Hajskygger” der trods de beskedne syv sider den fylder i bogen, bliver længe hos læseren, efter man er færdig.

– Denne anmeldelse deltager i Bogrummets julekonkurrence 2006

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter