0 kommentarer

Dragens Rede af Emily Rodda

af d. 25. juni 2006
Info
 
Sideantal

200

Udgivet

2005

ISBN

87-21-02647-5

Originaltitel

Dragon's Nest

 

Luften er tyk af magi og ildsprudende drager, når tre gode venner tager på jagt efter det, der plager deres land. Deres gamle fjende Skyggeherren har placeret et ondsindet system af fire søstre, der gør jorden ufrugtbar og i det hele taget er en sur pestilens for hele landet.

Jagten på dragens rede er et fint plot i den kontinuerlige Deltora-fortælling, men selv som børnebog er “Dragens rede” for dårligt skrevet. Det er væltet ud af ærmet uden respekt for læseren. Når gentagelserne bliver gentaget for enten at fylde siderne ud eller minde de ekstremt glemsomme om handlingsforløbet, og når symbolikken sprøjter ud i lårtykke stråler, der ikke en gang er en dansktime i 4. klasse værdig, så er det heldigt, at bogen trods alt ikke er længere.

Men der er drager i bogen! Og helte og skurke. Magi, tro, håb og kærlighed. Det er ganske vist svært at abstrahere fra, at en af hovedpersonerne i denne verden hedder Leif, når nu alle andre har opfindsomme fantasy-navne, men historien er der, og med lidt fantasi i bagagen er “Dragens rede” ikke helt til skraldespanden.

Bind 1 af 4 i Deltora III serien

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter