0 kommentarer

Dø igen af Tess Gerritsen

af d. 8. februar 2016
Info
 
Sideantal

352

Udgivet

2015

ISBN

978-87-7677-482-0

Originaltitel

Die Again

Udgave

1. udgave

 

Vi følger en gruppe turister, der er på safari i Botswana. De er taget på et rigtigt eventyr i vildmarken – under ordnede forhold – hvor de sammen med deres 2 guider kører rundt, fotograferer, laver mad over bål, og sover i telte. Om natten holder en af guiderne vagt for at beskytte turisterne mod de vilde dyr.

Det hele bliver dog lidt for meget af et eventyr, da bilen en dag ikke vil starte, den ene guide er blevet dræbt af et dyr, og de er pludselig alene – uden kontakt til civilisationen. Det er ikke længere en harmløs ferie, men blodig alvor. Da den japanske turist også bliver dræbt, og en af deltagerne finder en slange i sit telt, rettes en mistanke mod den anden guide, Johnny, og snart opstår der en oppisket stemning i lejren.

Seks år senere bliver en jæger og konservator dræbt i sit hjem i Boston. Han er hængt op i benene, maven er sprættet op og indvoldene taget ud. Et yderst sjældent skind fra en sneleopard er forsvundet fra huset. Rizzola og Isles sættes på sagen. Flere lig dukker op, og de får mistanke om en seriemorder. Og snart finder de spor, der fører til deltagerne i safarituren for 6 år siden.

Det er en meget blodig krimi – med voldsomme drab, opsprættede lig og stinkende indvolde. Store og små kattedyr spiller en væsentlig rolle i handlingen. Den er rigtig spændende – men jeg synes alligevel ikke helt den hænger sammen for mig. Det er lidt for mange drab, og det går lidt for nemt at finde sammenhænge mellem drabene i Boston og de mange andre drab i årene forud og ud fra det finde frem til, at det er en seriemorder, der i alle årene har været på spil. Motivet til de mange voldsomme drab er ligeledes noget tyndt. Jeg var ikke helt så vild med denne krimi som ”Kirurgen” af samme forfatter, som jeg læste sidste år. Spændingskurven er høj næsten hele vejen og stiger mod slutningen af bogen, så man keder sig bestemt ikke, men overordnet set er det en tynd, om end blodig historie. Den er ikke egnet for sarte sjæle.

Lån bogen på biblioteket

 

 

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter