0 kommentarer

Digte fra Mexico 1971 og billeder fra Mexico 1971 af Ib Michael

af d. 28. november 2019
Info
 
Sideantal

104

Udgivet

2019

ISBN

9788793819009

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

Der er her tale om et lille samlet værk bestående af to bøger der komplimentere hinanden. En lille digtsamling skrevet i perioden 22 februar til 19 april. Det er ikke mange digte, men de er mættede og når jeg læser dem er jeg atter tilbage i Mexico og kan se resterne af Maya kulturen for mig, dufte regnskoven og høre lydene der kommer fra skovens dyb. Mexico er et land der kryber ind under huden på én, når man først har været der og rejst rundt. Det er den oplevelse man får af disse digte, de er intense og vil have det hele med.

Fotobogen der udgør den anden del i denne dobbeltudgivelse, består af at glimrende forord, samt smukke foto af landskaber og sten med udhuggede symboler, men især de portræt foto der er af indianerne, når lang ud over papirets kant i den kraft de udstråler.

Foto og digte er fra en rejse til en indianer landsby, som Ib Michael foretog i forlængelse af en ekspedition sammen med maleren Per Kirkeby i 1971.  En tur der satte sig dybe spor, og har påvirket Ib Michaels forfatterskab. Den første del af turen udkom som rejsedagbog i 1994 (det lukkede øje, Brøndum Forlag og illustreret af Per Kirkeby), men det er første gang, at Ib Michaels billeder fra turen bliver vist og digtene samlet i en selvstændig udgivelse.

De to små bøger komplimenteret hinanden rigtigt fint. Jeg vil anbefale at man læser forordet i fotobogen først, da det sætter digte og foto i kontekst, men ellers er det ligegyldigt hvordan man agter at konsumerer den samlede udgivelse, men jeg kan varmt anbefale den, især hvis man holder af Mexico.

Lån bogen på biblioteket

 

Bedømmelse
Karakter