0 kommentarer

Det sku’ nødig hedde sig af Lotte Tarp

af d. 21. august 2012
Info
 
Sideantal

212

Udgivet

1999

ISBN

978-87-02-17966-8

 

Lotte Tarp er tyskerunge. Et meget følelsesladet ord, som den lille pige fik slynget i hovedet uden at vide, hvad det var, og Lottes mor var ikke meget for at forklare sammenhængen.

Faktisk var Lottes mor ikke hendes mor – eller jo, det var hun, men Lotte voksede op hos sine morforældre i den tro, at hendes rigtige mor var hendes storesøster.

Historien er platform for en identitetskrise, og Lotte Tarp fortæller i denne lille bog, hvad det har betydet for hende at være tyskerunge. Hun har følt et stærkt behov for at forstå sin baggrund, forstå hvorfor det var skamfuldt for hendes meget unge mor at få et barn med en tysker. Forstå, at hendes far måtte rejse bort. Forstå, hvordan hendes mor opsøgte ham i Tyskland efter krigen. Forstå, hvorfor det hele skulle holdes hemmeligt.

Vi følger Lotte i hendes svære samtaler med moderen og på hendes rejser til Tyskland for at finde anden halvdel af sine rødder.

En stærk bog med en personlig skildring, der viser en anden side af “tyskertøserne”, end den vi har set på gamle sort/hvide film med unge kvinder, der er klippet skaldet og køres bort på en lastbil.

Fint bidrag til vores fælles historie – og stærkt af Lotte Tarp at turde dele det med os.

Hans Hertel, Politiken, har skrevet om bogen: “Lotte Tarp skriver med tungen lige i munden, så det snart er rystende og bevægende, ja hjerteskærende, snart grotesk morsomt. En vigtig bog med et langt perspektiv. Det er et uventet bidrag til vores erindringslitteratur”

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter