0 kommentarer

Det skal blive en fornøjelse at slå dig ihjel af Magdalena Graaf

af d. 9. juli 2015
Info
 
Sideantal

221

Udgivet

2007

ISBN

978-87-11-43906-7

Originaltitel

Det ska bli ett sant nöje att döda dig

 

Kan man ende med at blive venner med sin eksmand, der har tævet en, slået en til plukfisk, mishandlet en og truet ens familie? Det ender vores hovedperson faktisk med. Men først efter flere år og kun for sønnens skyld.
Magdalena møder som ung en stor pumpet fyr og hun beslutter sig for at ham skal hun have fat i. Og det lykkedes. Han er charmerende og har god humor og de har det godt sammen… i starten.
Magdalena er knap 20 år og gravid. Gift med en småkriminel fyr og ret hurtigt opdager hun, at han er sygeligt jaloux. Kontrollerende, overfusende og meget voldsom i sit temperament. De er ikke ret langt inde i ægteskabet før volden eskalerer, og venner og familie kan kun stå på sidelinjen og se på at Magdalena bliver mishandlet. Ingen tør gøre noget.
Magdalenas venner og forældre får hende dog til sidst hjulpet væk fra ham, og får hende og den lille dreng installeret på krisehjem.
I samarbejde med politiet prøver man at få ham anholdt og fængslet. Desværre er politiet mere interesserede i at få ham sat fast for mere grov kriminalitet end hustruvold og derfor bliver Magdalena nødt til selv at kæmpe umenneskelig hårdt for at få den hjælp hun har brug for. Der er en politibetjent der hjælper hende, men det ender med at koste jobbet for betjenten.
Han bliver fængslet. 10 måneder. Helt til grin…
Magdalena ryger fra et hjem til et andet og sønnen tager så småt skade af den omflakkende tilværelse, så det er hende meget magtpåliggende at få en ende på alt dette, så de kan komme hjem og leve normalt. Det bliver i sidste ende hendes søster der hjælper hende videre, og hendes far som får åbnet op for at tingene igen kan blive mere normale.
Der er en rockerleder, der holder hånden over Magdalena og det er også en stor hjælp. Til sidst kan hun og sønnen nemlig vende hjem. Og med tiden får hun et godt forhold til sin eksmand, så han også kan være far for deres fælles søn på en fornuftig vis.
Det er en barsk og voldsom historie og man frygter virkelig for Magdalenas liv undervejs.

Meget velskrevet og personlig. Kan klart anbefales herfra!

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter