0 kommentarer

Det bevidstløse menneske af Finn Jeppesen

af d. 14. maj 2018
Info
 
Sideantal

106

Udgivet

2018

ISBN

978-87-93272-45-3

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

I 2003 debuterede Finn Jeppesen med digtsamlingen ”Evigt – Digte”, allerede året efter fik han udgivet sin næste bog, der fik titlen ”Nyt lys”. Senere har han udgivet flere digte, men også en børnebog i 2009.

Tidligere i år udkom forfatterens seneste bog, der også er en digtsamling, som har fået titlen ”Det bevidstløse menneske”; en titel jeg egentlig synes lød lidt deprimerende. Efter at have læst bogen kan jeg dog berolige læseren af denne anmeldelse med, at digtene i denne bog slet ikke er deprimerende.

Alle digtene i bogen kredser om det samme emne, nemlig nutidsmennesket – hvad der så end definerer et nutidsmenneske. Forfatteren beskriver et nutidsmenneske som et menneske, som befinder sig i en konstant og rastløs tilstand i fraværet af nogen eller noget – og som følge heraf er det også savn og længsel efter noget, som man ikke rigtig ved hvad er.

Bogen er inddelt i seks dele – og hver del er skrevet på en bestemt måde. En af delene er f.eks. skrevet som Haiku-digte og følger derfor reglerne for opbygning af Haiku.

Jeg kunne egentlig godt lide at læse ”Det bevidstløse menneske”, jeg synes det er en god bog, der godt kan tåle at blive læst mere end en gang.

Hvad er det så, der er godt ved denne bog? Det er, at digtene er skrevet lige ud af landevejen, jeg kan godt lide der ikke er voldsomme metaforer og et billedsprog, der kun giver mening for forfatteren selv. Herudover kan jeg godt lide, at forfatteren beskriver hverdagen og nutiden – og for øvrigt gør det både overbevisende og realistisk. Der er f.eks. digte om cafemiljøet, om parkeringspladser (ja, det kan man godt skrive digte om!) eller om ensomme hoteller, hvor forfatteren er dygtig til at beskrive stemninger.

4 stjerner til ”Det bevidstløse menneske” – og et fromt ønske om, at læse flere af forfatterens digte når forlaget engang udgiver flere af forfatterens bøger.

Eneste ulempe ved bogen er, at den har et lidt klodset og aflangt format (som er uhandy), hvilket jeg synes var lidt irriterende – men når man ikke kan finde andet at klage over vil jeg da mene, at man som forfatter er ret godt kørende.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter