0 kommentarer

Den franske hofdame af Lise Muusmann

af d. 14. maj 2018
Info
 
Sideantal

112

Udgivet

2016

ISBN

9788793203242

 

Året er 1792 og de parisiske gader, genlyder af pøblens råb og alt er kaos. Den franske konge Ludvig 16. af Frankrig og hans hustru Marie-Antoinette er i fangenskab og Sans-culotterne har taget magten. Guillotinen er på overarbejde, alle fra overklassen er i fare, og lov og ret er sat ude af spil.
Midt i dette hurlumhej forsøger Marie-Antoinettes hofdame Annette Comte at flygte. Det lykkes hende at søge tilflugt på kroen Det røde egern, hvor Edith og hendes datter Line drager omsorg for hende. Men faren er ikke fordi, hendes smukke velplejede hænder røber hun ikke er en simpel køkkenpige og det får konsekvenser.
Lise Muusmann (f. 1946) skriver historiske romaner for børn og voksne og “Den franske hofdame” er en fin en lille læse let bog på Lix = 25 Sværhedsgrad = Let Velegnet til læseundervisning i FVU, OBU og sprogskoler. Specialundervisning for voksne og som temaundervisning. Folkeskolen fra 7.- 9. klasse. Faktuelt er der bag i bogen en lille optegnelse over nogle af de begreber og står der er omtalt i fortællingen.
Jeg synes det er en god historie, men kunne godt tænke mig der var en smule mere substans, men rent overordnet giver den et fint indblik i et oprør om har sat sit aftryk langt ind i fremtiden..

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter