0 kommentarer

Det 13. spil af Morten Sabroe

af d. 1. oktober 2010
Info
 
Sideantal

339

Udgivet

2010

ISBN

978-87-567-8722-2

 

Hovedpersonen i “Det 13. spil” hedder Arthur Hellmann og det er vist ikke helt tilfældigt, for han er da godt nok temmelig dæmonisk. Hellmann er en velhavende og noget usympatisk forretningsmand, fordomsfuld og racistisk, som jeg har temmelig svært ved at identificere mig med.

Hellmanns dejlige kone Charlotte er en højt betroet kulturredaktør på Politikens kulturredaktion, som Sabroe hudfletter på underholdende vis. Charlotte er Hellmann utro med den indflydelsesrige og opblæste nar, anmelderen Johannes Stein, udelukkende for at opnå hans støtte til et stort projekt. Hellmann, som er dødeligt jaloux, opdager affæren og griber den første tilfældige chance for at få hævn, bare ikke på Stein, men på avisen og Charlottes selvfede chefer.
Samtidig er Hellmanns datter, den 17 årige Sofia, blevet involveret i et dødsensfarligt spil, nærmest et reality computerspil, iværksat af en muslimsk psykopat, som af uforståelige årsager ønsker at dræbe hende.
Hellmann, som ikke lige er på talefod med sin rebelske teenagedatter, modtager så en uhyggelig sms-besked fra hende og sætter en noget usædvanlig privatdetektiv til at følge efter hende.

Spionagen ender med både en redningsaktion og et drab og Hellmann vælger at flytte til Sydøstasien et par måneder, efter at have modtaget et utal af trusler fra forskellige muslimer.
Da han vender hjem er det for at gøre endnu et regnskab op…

Sabroe skriver fængslende godt; men jeg kan ikke påstå at jeg forstår så meget. Hellmann er et mærkeligt indelukket menneske. Han elsker tilsyneladende Charlotte og Sofia, men forsvinder i tre måneder uden at lade dem vide om han er levende eller død! Hans handlinger ude i Asien er måske et udtryk for hans personlige krise, paranoia eller selvransagelse; men det må læseren selv gætte sig til…
Historien om computerspillet virker meget urealistisk. At skabe et spil som det beskrevne ville tage 50 nørder mere end et år; men psykopaten her klarer den lille sag i en håndevending.
Nå, men kedelig er bogen ihvertfald ikke!

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter