0 kommentarer

Desertørerne af Kim Blæsbjerg

af d. 11. november 2016
Info
 
Sideantal

512

Udgivet

2016

ISBN

9788763826778

 

“Desertørerne” er historien om en stor familiedrevet virksomhed. Faderen Christian Kappel Bruhn er virksomhedens og familiens overhoved. Han overtog selv tekstilvirksomheden fra sin far og har siden både udvidet produktionen samt åbnet butikker i mange lande, heriblandt Kina. Christian er gift med designeren Julie og sammen har de 5 børn: Ældste datter er Malene, der styrer det kinesiske marked, så er der tvillingerne Simon og Lea, yngste datter Sofie og til sidst efternøleren Sebastian.
Hele familien er mere eller mindre involveret i virksomheden. Lea læser jura og arbejder lidt ved siden af for sin far. Hun er kæreste med Mark, der netop er startet som jurist i firmaet. Og det er ikke altid nemt at være chefens svigersøn, men Mark føler sig meget tiltrukket af deres familie, da han selv stammer fra en ikke just perfekt familie i Vestjylland. Mark bliver hurtig fortrolig med Leas tvillingebror Simon, der ikke har den store lyst til at arbejde for sin far. Han var egentlig på vej til Irak som soldat, men fortrød i sidste øjeblik, til stor fortrydelse for hans far. Og også for Simon sidenhen, der derfor vælger at blive frivillig i Afghanistan for en amerikansk velgørenhedsorganisation. Han flygter væk fra familiens blikke og også fra sig selv, men det er ikke så let som han tror.
Bogen er første del af en planlagt trilogi om Kappel Bruhn familien og deres nærmeste. Lag for lag åbner familien sig op for læseren på en meget behændig og velskrevet måde. Det er ikke skeletter der vælter ud, men læseren bliver mere og mere bevidst om, at fortielser, hemmeligheder og magt er en del af familiens liv. Og det giver derfor også mening, at bogens titel er i flertal og derved ikke kun omhandler Simons svigt.

Bogen er virkelig velskrevet og medrivende. Den foregår i en tid, hvor det var meget spændende at drive virksomhed, lige før, under og umiddelbart efter finanskrisen, hvilket også gør sig gældende for Christian, der har flere spekulationer i gang. Personerne i bogen er hver især interessante, i denne første bog handler det mest om Simon, Lea og Mark. Og jeg glæder mig allerede til at høre mere om dem samt de øvrige i familien, for man er ikke i tvivl om, at der gemmer sig mange flere lag under overfladen.

Endnu en pragtfuld læseoplevelse fra Kim Blæsbjergs hånd. Han formår at blande industri, magt, familiedrama, krig og kærlighed i en og samme fortælling. Og det på en flot og fængslende måde.

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter