0 kommentarer

Jagten på elverguldet af Morten Dürr og Bo Skjoldborg

af d. 12. november 2016
Info
 
Sideantal

274

Udgivet

2015

ISBN

978-87-92789-44-0

Udgave

1. udgave

 

Bogen er egentlig en toer, men man behøver ikke kende den første bog, “Jagten på den talende hund”, da denne her sagtens kan læses for sig selv.

Kurt og Mikkel har lavet falske penge, og håber de kan købe slik uden at nogen opdager, pengene er falske. Desværre går den ikke, og som straf skal de på detox. Altså sådan en detox hvor de sendes på landet uden mobiltelefoner.

Der lugter på landet, der er kedeligt på landet, og man skal lave en masse praktiske ting. Men drengene får nu alligevel lov selv at undersøge området med en metaldetektor, for de har fundet ud af, at med en sådan kan man finde guld og på den måde tjene penge. Og de finder guld. De stjæler nemlig en kongekrone fra en figur, der står nede i en grotte. Men den figur er vist ikke kun af sten?

Tilbage i skolen kommer der en ny elev… eller det tror man, hun er, men i virkeligheden er hun kongens datter som leder efter sin fars krone. Og da det går op for drengene at menneskenes liv står på spil, forsøger de at hjælpe hende med at få den tilbage, problemet er bare, at den er blevet væk…

Finder de kronen igen?

Når de frem i tide så kroningen kan ske fyldest?

Bliver den ene af drengene måske ligefrem selv konge?

Alt det og meget mere må man selv læse i bogen.

Bogen henvender sig til større børn, som selv, læser men også til højtlæsning da den er spændende og underholdende, selv for voksne.

Der måtte så gerne være illustrationer, for det ville være nogen fantastiske ting, man kunne tegne til denne bog. Men det er der desværre ikke.

Lige meget hvad er det en bog som klart kan anbefales, og som både piger og drenge vil kunne få stor glæde af at give sig i kast med. Jeg syntes personligt det var en fornøjelse at læse bogen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter