0 kommentarer

Der var en gang den havde papirstynde vægge af Anne Prytz Schaldemose

af d. 3. november 2017
Info
 
Sideantal

206

Udgivet

2017

ISBN

978 87 7151 303 5

 

Sikke en speciel oplevelse at læse denne bog. Der er 100 små tekster. Der er en masse vinkler på hvordan en gang kan opfattes og noget af det hænger sammen, andet gør ikke. Der var en gang er jo ret atypisk i sit udtryk ikke mindst fordi hvis man hører sætningen: Der var en gang. Så lyder det som: Der var engang. Og dermed tror man det er et eventyr der starter op. Men nej. Her er det reelt en gang. Altså sådan en man går ned igennem. Sådan en man ikke nødvendigvis tillægger nogen værdi i sig selv. Gangen kommer her virkelig til sin ret og man møder flere små scenarier, som man på mange måder kan føle sig hjemme i. Det er virkelig genialt og det er så sjovt at læse noget så anderledes. Så jeg er klart fan. Og jeg håber i den grad at støde på flere værker i denne dur, for det er godt nok befriende og tankevækkende at læse sådan et værk!

Jeg nød også at selv om det var let og hurtigt at læse teksterne så kunne man gå til og fra dem, fordi man ikke behøvede at læse det hele på en gang. Der er noget lyrisk over det og noget enkelt på samme tid. Det er dybt fascinerende. Sikkert mega irriterende for nogen at skulle læse på den måde, men personligt var jeg vild med det. Og jeg vil klart fortælle andre om denne bog, for jeg syntes flere skal læse den. Det er så pudsigt og samtidig så meningsfyldt, at man ikke kan undgå at føle at man får noget med sig, når man har læst den sidste tekst.

Det er på samme tid en bog med flere små historier for hver tekst rummer noget unikt. Men samtidig er der rigtig fin sammenhæng. Og så er det bare så skægt at læse hver tekst som en slags vers. For det bliver det på sin egen måde. Du kan også kalde det kapitler, men det syntes jeg bare ikke er helt rammende nok.

En dejlig anderledes oplevelse!

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter