0 kommentarer

Victor Borge – mennesket bag smilet af Jacob Wendt Jensen

af d. 1. april 2016
Info
 
Sideantal

398

Udgivet

2014

ISBN

978-87-7137-660-7

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

De fleste kender nok på en eller anden måde Victor Borge. Om de har set ham på tv, oplevet ham i virkeligheden eller blot hørt om ham, så er og var han en personlighed som man ikke sådan undgår at stifte bekendtskab med.

Selv kommende generationer vil få glæde af ham i form af genudsendelser på tv, hvor man nogen gange ser klip fra hans optrædener rundt omkring.

Vi kommer i denne bog helt tæt på personen. Hans opvækst, hans bror, hans familie og så fremdeles. Og selv om vi hører om en person der var sjov, dygtig og bestemt så møder vi også en person for hvem familien var vigtig, for hvem hans talent for musik betød en kæmpe rolle og for hvem det var enormt vigtigt at stå ved den han var. Han var dog samtidig ensom og rastløs. Og han havde til tider en meget hård attitude. For hans ambitioner var skyhøje, hvilket til tider gjorde at han skød folk fra sig, da han insisterede på at blive set og blive sat i centrum. Og ikke alle var lige begejstret for Victor Borge, men han kæmpede sin egen kamp for at nå til tops, hvor ensom den kamp end var.

Bogen her er spækket med historier og anekdoter om manden bag smilet. Og man får et rigtig fint indblik i hele hans væsen og væremåde. Samtidig kommer man så tæt på, at man føler man lærer ham bedre at kende og det må jo være hovedmålet med en biografi.

Mange billeder gør det hele mere levende og interessant. Og det giver et godt indtryk af hans måde at optræde på også, hvor man på billederne næsten kan mærke glæden ved at underholde strømme ud af ham.

Det er klart en af de bedre biografier, og den kan helt sikkert anbefales at læse.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter