0 kommentarer

Line Grøn af Nina Rafael

af d. 1. februar 2017
Info
 
Sideantal

277

Udgivet

2017

ISBN

978-87-92815-10-1

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Line er vores hovedperson. Og hun er vist på nippet til at ligne de fleste andre teenagere. Hun oplever en masse, næsten for meget i forhold til hvad man ville tro om en på hendes alder.

Vi møder også Aske, som slet ikke er til stede, det er Lines afdøde tvillingebror. De to har et særligt forhold eller rettere, Line har et særligt forhold til ham.

Vi møder hendes bedste ven Sander og hendes veninde Sille. Sander mister et øje ved et uheld med en bøjle. Men det mærker ham nu ikke synderligt, og livet går fint videre. Sille skal flytte fordi hendes forældre skal skilles, men de formår at holde kontakten alligevel. Inden Sille flytter når vi at være med på lejrskole, når at møde den nye dreng der er flyttet til kvarteret – en dreng som er lidt speciel og som har en speciel baggrund, fordi hans far er i fængsel og hans mor lider af mentale problemer. Vi hører om julen hvor Line stikker af hjemmefra, fordi der ikke bliver julet nok i huset og meget andet.

Af en børne/ungdomsbog af være er den frygtelig tung at læse. Der er så meget handling, at det næsten er for voldsomt i forhold til at den handler om en teenager, og selv om det skal afspejle, at der kan ske mange ting i den tid vi lever i, så bliver den næsten rodet. Det er synd, for der er faktisk potentiale for en rigtig spændende bog, men hold da op den bliver hård at tygge sig igennem.

Bogen henvender sig til større børn og vil egentlig også være okay til højtlæsning, mest fordi mange teenagere vil kunne genkende de forskellige scenarier i bogen, som fx den første kærlighed og også det at have noget andet end den traditionelle kernefamilie.

Desværre trækker det ned at den ikke er letlæselig. Men når man først er kommet godt ind i bogen, så er den nemmere at læse færdig. Man skal bare holde fast, for ellers kan man godt gå død i den inden den når at fange en!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter