0 kommentarer

Den usynlige vogter af Dolores Redondo

af d. 26. april 2015
Info
 
Sideantal

440

Udgivet

2015

ISBN

978-87-93166-35-6

Originaltitel

El guardián invisible

Udgave

1. udgave

 

Jeg blev lokket af de rosende ord på bagsiden og bogens store succes i Spanien – ”…er solgt i mere end 400.000 eksemplarer i Spanien og bliver oversat til 32 sprog”. Bagsiden lover: ”Sikke en roman! Den er fantastisk. Du kan ikke holde op med at læse, og når du er færdig, ville du ønske, at den fortsatte.”
Hmm… sådan havde jeg det ikke ligefrem. Det tog mig over 2 uger at læse bogen – fordi jeg slet ikke havde problemer med at lægge den fra mig undervejs.

Flere unge piger findes myrdet, og der er noget rituelt ved den måde ligene placeres på. Håndfladerne er vendt opad, tøjet er flænset, der er dyrehår ved liget og en speciel kage er placeret på den myrdede pige. Amaia Salazar bliver valgt som leder af efterforskningen, hvilket bringer hende til hendes fødeby. Her bor hendes tante og 2 søstre fortsat, søstrene har i fællesskab videreført familiens bageri.

Jeg kan normalt godt lide, når der ud over krimidelen er en anden historie at fortælle, hvor hovedpersonen har et liv ved siden af politiarbejdet. Men her bliver det for meget af det gode. Gamle, meget voldsomme barndomstraumer og nutidige familieintriger fylder alt for meget i bogen, ligesom en masse overtro med tarotkort, hekse og mytiske væsener, der lever i skoven. Alt dette skygger i den grad for opklaringen af mordene, som nærmest blot virker som en anledning til at få Amaia sendt hjem til barndomsbyen.

Underlige sidehistorier, der ikke fører nogle vegne, forstyrrer handlingen. F.eks. hører vi pludselig om en af de mandlige politiefterforskeres seksuelle lyster i forhold til en anden mand – og så hører man aldrig mere til det, og det har i øvrigt ingen relation til handlingen.

Andre af bogens handlinger er ganske utroværdige. F.eks. har Amaia en svoger, der beskrives som en usoigneret, alkoholiseret mand, hvis hus lugter som og ligner en svinesti – denne svoger har et forhold til en purung pige!

Det var ikke en krimi, der fængede mig. Det er forfatterens debutroman, og der er planlagt 2 mere i serien, Baztán-trilogien – jeg er stået af efter den første.
 
Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter