0 kommentarer

Den ukendte hustru af Leif Davidsen

af d. 6. december 2017
Info
 
Sideantal

372

Udgivet

2006

ISBN

9788759526019

 

En spændende historie fra Leif Davidsens hånd. Ikke hans bedste, men stadig spændende og interessant. Få kender vel Rusland så godt som Leif Davidsen, og det er endnu en gang her handlingen udspiller sig.

Den danske forretningsmand og tidligere jæger-soldat Marcus er med sin russiske kone, Nathalie, taget på flodrejse i hendes gamle hjemland. Undervejs forsvinder Nathalie sporløst. Marcus kaster sig ud i en desperat eftersøgning, som fører ham fra hjemmet på Østerbro i København over det nyrige miljø i Nice til Putins Rusland og videre til Japan. Men sporene efter Nathalie peger også mod terrorbevægelser, stalintidens fangelejre og en forsvundet skat.

Marcus søger ikke kun efter sin kone, men også efter at finde ud af hvem hun i virkeligheden er.

Som altid med Leif Davidsen, tager han sig god tid til at bygge sin historie op. Karaktererne tegnes stille og roligt, og jeg kan se dem for mig. Efterhånden som bogen skrider frem, lærer jeg dens forskellige aktører bedre og bedre at kende, og de er troværdige og tydelige. Der er meget få beskrivelser af hvordan de ser ud, det lader Leif Davidsen læseren selv bestemme, men gennem deres handlinger viser han mig hvem de der.

Forfatterens store kendskab til Rusland præger også denne bog, som det så ofte er tilfældet når Leif Davidsen skriver romaner. Han kender ikke alene landets geografi, men i høj grad også menneskene og deres kultur. Begge dele skinner tydeligt igennem i hele bogen. Selv om forfatteren ikke er blind for russernes fejl og mangler, og ikke er bange for at nævne dem og lade dem indgå i handlingen, så ser man også en stor kærlighed til landet. Måske er det derfor Leif Davidsen skriver så godt om Rusland, for kan man skrive troværdigt om noget man ikke brænder for, og måske endda elsker i et eller andet omfang?

Handlingen i “Den ukendte hustru”, er måske lige en tand for fantastisk til at være helt troværdig. Plottet som sådan, med Nathalie der måske ikke helt er den hendes mand tror hun er, fungerer sådan set fint nok. Der er bare hængt lidt for meget mafia-halløj på til min smag, og jeg stod lidt af på den forsvundne skat. At kombinere et familiedrama med en sørøverhistorie, er ikke optimalt. Trods dette er der stadig tale om en god og spændende historie, og som altid, når Leif Davidsen fatter pennen, er også “Den ukendte hustru” virkelig velskrevet.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter